З 1 листопада в Україні буде введена заборона на ввезення авто з іноземною реєстрацією – Ірина Луценко повідомила шокуючі новини

Представник президента в парламенті Ірина Луценко заявила, що максимум за два місяці буде розроблений законопроект, згідно з яким буде заборонено незаконне ввезення в Україну автомобілів із іноземною реєстрацією та номерами.

“Ми найближчим часом, вже працює робоча група, закриваємо кордон для того, щоб не продовжувати ці транзитні пересування, це накопичення в Україні таких незаконних автомобілів. Я думаю місяць-два. Ми повинні до листопада прийняти закон, який заборонить в’їжджати, тобто ми припиняємо таку навалу “, – заявила Луценко.

Вона зазначила, що буде напрацьовано компромісний варіант, що включає в себе штрафи та санкції, передає 112 .

“Про вартість мита, про платежі, які повинні бути сплачені, про штрафні санкції. І зараз напрацьовуються умови мораторію на перевірки, на драконівські методи, які ніби застосовують. Якийсь певний період мораторію на такі драконівські заходи буде зроблений, але межа закриється і напрацюється компромісний варіант розмитнення цих автомобілів “, – повідомила Луценко.

Нагадаємо 6 вересня в Києві власники автомобілів з іноземною реєстрацією заблокували вулицю Грушевського.

Як зазначається, вони вимагають змінити законодавство таким чином, щоб уможливити реєстрацію своїх автомобілів в Україні за прийнятною ціною.

Крім того, зараз для громадян України неможлива реєстрація ввезених з-за кордону машин, які не відповідають стандартам Євро-5. Це означає неможливість реєстрації автомобілів старше 2010 року випуску (коли почав діяти цей стандарт) – незалежно від їх технічного стану.

Пізніше власники автомобілів із іноземною реєстрацією оголосили про безстрокову акцію протесту.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.