НА ПРИКАРПАТТІ УГКЦ ЗАКЛИКАЄ ВІДМОВИТИСЯ ВІД ШТУЧНИХ КВІТІВ У ЦЕРКВАХ І НА ЦВИНТАРЯХ

Архиєпископ і митрополит Івано-Франківський Української греко-католицької церкви Володимир Війтишин закликав духовенство та віруючих відмовитися від використання штучних вінків і квітів для прикраси церков і кладовищ.

shtuchni_kvity_3949
Про це наголошується в його зверненні до духовенства та віруючих.

«Піклуючись про Вічне добро своєї пастви, апелюю до християнській свідомості і здорового глузду кожної людини і настійно закликаю відмовитися від використання пластмасових квітів для прикраси храмів і кладовищ», – сказав він.

Митрополит вказує, що використання пластмасової поминальної атрибутики церква зараховує до гріхів проти природи.

«Прикрашені неприродно яскравими квітами і вінками, кладовища втрачають свою автентичну атмосферу і починають випромінювати людську суєту, дефіцит відчуття справжньої краси і диктат сучасного споживчого суспільства, який намагається добратися навіть до смерті», – наголошується у зверненні.

Використання штучних квітів, йдеться у зверненні, призводить не тільки до істотного забруднення навколишнього середовища, а й до загроз життю і здоров’ю людей, оскільки часто під час прибирання кладовищ їх спалюють.

«При їх згорянні виділяються різні токсичні речовини, в тому числі й діоксини, які призводять до виникнення ракових захворювань. Таким чином, віддаючи неправильно данину померлим, ми загрожуємо здоров’ю і життю живих людей і грішимо проти Божої заповіді «не убий!», – вважає митрополит.

Джерело: http://firtka.if.ua/

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: