Рік чекав, щоби помститися: на Вінничині військовий пенсіонер розстріляв із рушниці сусідів

Один з них від отриманих поранень загинув.

На Вінниччині 64-річний військовий Військовий пенсіонер розстріляв з мисливської рушниці двох сусідівпенсіонер відкрив стрілянину з мисливської рушниці по односельцях. Одного вбив, двох поранив, йдеться у сюжеті ТСН.19.30.

Микола Загородній не знає, як жити далі. Залишився без єдиного сина і доглядальника. Пострілом у груди його убив сусід. “Прямою наводкою в серце влучив. Син впав. Кров пустилася”, – розповідає він.

Чоловіки зранку збиралися на риболовлю, коли з двору навпроти вийшов військовий пенсіонер з мисливською рушницею і відкрив вогонь. 45-річний Сергій загинув одразу. За життя його приятеля борються медики.

Військовий пенсіонер розстріляв з мисливської рушниці двох сусідів

“Дуже у важкому стані доставляли, практично тиск був 60 на 0. Одна дробина пройшла через легені і пошкодила легені, виникла кровотеча і дотично пройшла по серцевій сумці і пошкодила верхівку серця. Виконано дві операції – на легенях і на серці”, – розповідає Віктор Чікіна, завідуючий хірургічним відділенням Липовецької ЦРЛ.

Василь – єдиний, хто був під прицілом, але відбувся незначними травмами – госпіталізація йому не знадобилася. “Я кричу: “Сергій, тікай!”. Він туди побіг, добіг до воріт, і він нас там двома пострілами кладе. Стояв стілець, патронаж відкритий – 30 патронів, половину з кулями”, – розповідає він.

На постріли збіглося майже усе село. Пані Надія першою кинулася на допомогу пораненим, стрілець її не зачіпав.

“Всі кричать: “Не йди”, а я думаю, що та людина жива. Там він сидів на сходах. Я кажу: “Саша, ти мене чуєш?”. “Да, чую”. “Ти в мене стріляти не будеш?”. “Ні, не буду стріляти”. “Я зможу до Сергія підійти?”. “Йди, йди, я його вже уложив”, – розповідає Надія Загоруй.

Читайте також  Народила і вбила – на Івано-Франківщині судитимуть 25-річну жінку

Згодом стало зрозуміло – чоловік більше не стріляв через несправність зброї.

Місцеві розповідають, коли почалася стрілянина, багато людей виганяли свої корови на пасовище. Селяни кажуть, що і жертв могло бути набагато більше, якби у стрільця не заклинило рушницю. Стрілець не тікав, але і не здавався. Погрожував поліцейським, які прибули на виклик.

“Під час проведення відповідної спецоперації поліцейським вдалося вмовити його здатися, віддати гвинтівку. Але, на жаль, одна особа загинула і двоє травмовані”, – розповідає Юрій Педос, начальник Нацполіції у Вінницькій області.

Дозвіл на зброю у стрільця був, з’ясували у поліції. Чому відкрив вогонь, він пояснив так: “Три постріли зробив. Причина – вони мене отруїли, відправили в дурдом, потім отруїли. Я цілий рік чекав, щоб помститися”.

Селяни кажуть – чоловік змінився, відколи розлучився з дружиною, страждав від депресії через безгрошів’я. Рік тому навіть лікувався у психлікарні. Тож насамперед його перевірятимуть на осудність.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.