Поліція затримала іванофранківця, котрий допомагав Саакашвілі перетнути кордон

Поліція України почала затримувати осіб, котрі 10 вересня допомагали колишньому голові Одеської ОДА та екс-президенту Грузії Міхеілу Саакашвілі перетнути держкордон.

Про це у Фейсбук повідомив екс-заступник генерального прокурора України Давид Сакварелідзе.

“Почалися масові арешти і репресії наших активістів! Зараз ось заарештували нашого активіста з Черкас – Андрія Котиченка. Він був безпосередньо серед тих, хто заводив Міхеїла в Україну, підтримавши волю і прагнення українського народу до демократії і справедливості. У ці хвилини його везуть до Львова”, – написав він.

Сакварелідзе також повідомив, що вчора п’ятнадцятьма представниками МВС був затриманий активіст з Івано-Франківська Олександр Бурцев, який також брав участь у недільних подіях. Факт цього підтвердив у Фейсбук і сам Бурцев.

“Забрали до ГУМВС Львова! Закривають!”, – написав він.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко 26 липня видав Указ про припинення українського громадянства екс-президента Грузії Міхеїла Саакашвілі. Його звинувачують у тому, що в документах, які він заповнював, було вказано, що він не перебуває під слідством в Україні чи за її межами. Однак, як виявилось, на території Грузії його заочно заарештували. Саакашвілі заявив, що таким чином його хочуть змусити отримати статус біженця, але він такий варіант категорично відкидає і буде домагатись законного права повернутись в Україну.

21 серпня Саакашвілі, який перебував за кордоном, заявив про намір 10 вересня повернутися в Україну із Польщі через пункт пропуску “Краковець”.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.