На Прикарпатті 11-річна дівчинка через укус змії потрапила до реанімації

16 вересня, у селі Старі Кути Косівського району дитину вкусила змія, повідомляють в управлінні цивільного захисту ОДА.

Це сталося по обіді, близько шостої години вечора дитину госпіталізували до Косівської центральної районної лікарні. Зараз вона в реанімації, але медики розцінюють стан потерпілої як задовільний.

Спеціалісти нагадують, що з отруйних змій в Україні розповсюджені лише гадюки. Загалом їх налічується п’ять видів: гадюка звичайна, гадюка степова, гадюка Нікольського, гадюка Ренарда та гадюка носата, які дуже нерівномірно розповсюджені на території України. Повсюдно в Україні трапляється лише гадюка звичайна. Вона заселяє усі принагідні території від альпійських лук Карпат на висотах понад 1800-2000 метрів над рівнем моря, до рівнин Причорномор’я і боліт Полісся.

В Україні є й вісім неотруйних «змій» — водяний та звичайний вужі, мідянка, леопардовий, чотирисмугий, лісовий і жовточеревий полози та безнога ящірка веретільниця.

Будь-яку змію треба вважати потенційно ядовитою. Однак гадюка за найменшої нагоди намагається утекти або, зачаївшись, перечекати присутність людини. Лише у випадку безпосередньої навмисної провокації зі сторони людини або якщо людина випадково наступила на цю істоту, вона застосовує смертоносну отруту.

Змії нападають без попередження. Гадюки, погрожуючи кидком, згортаються «тарілочкою», зигзагами вигинають передню частина тіла, сильно сичать.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.