Забиратимуть права відразу… Нові штрафи для українських водіїв. Без права на помилку!

На недобросовісних українських водіїв чекає вкрай неприємний “сюрприз”.

Як стало відомо, у Верховній Раді був зареєстрований проект закону, згідно з яким нардепи мають намір істотно посилити покарання для нетверезих водіїв за кермом.

Крім іншого, поліцію пропонується наділити правом проводити регулярні перевірки водіїв на стан алкогольного сп’яніння. Рішення про те, проводити чи ні перевірку на алкоголь буде приймати керівник патрульних.

У разі, якщо законопроект буде прийнятий, український водіїв будуть штрафувати не за те, який раз вони попалися п’яними за кермом, а за кількість алкоголю в крові.

Якщо у водія нарахують від 0,2 до 0,5 проміле – штраф складе 10,2 тисяч гривень (600 неоподатковуваних мінімумів). 0,5-1 проміле – штраф в 10,2 тисяч гривень, а також – позбавлення прав на рік.

За 1-2 проміле алкоголю в водія зобов’яжуть заплатити штраф в 20 тисяч гривень, а також позбавлять прав терміном на три роки.

А якщо протягом року порушника зупинять ще раз, а в крові 0,5 і більше проміле – штраф 40,8 тисяч гривень та позбавлення прав строком на 10 років.

Зазначимо, вже місяць в Києві не працюють паркувальники. Заплатити водії тепер можуть самостійно, вибравши один з декількох способів: за допомогою паркоматів, через мобільний, купивши карту або талон. Але, нових вимог дотримуються далеко не скрізь.

У мерії розповідали, що буде з тими, хто не платить за парковку автомобіляза новими правилами.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.