З дому краще не виходити: прикарпатців знову попереджають про сильний буревій

Осінь – досить мінливий час. Здається тільки нещодавно пройшовся великий шторм, як знову синоптики прогнозують погану погоду.

«21 вересня очікуються сильні зливи. Крім того, швидкість вітру  підвищиться до 15, часом до 20 метрів на секунду», – сповіщає метеоцентр.

Слід зазначити, що за шкалою Бофорта такий вітер вважається дуже сильним. Метеорологами зафіксовані випадки, коли при такому вітрі ламаються дерева, а людині пересуватися простором за таких умов дуже важко.

Департамент цивільного захисту Івано-Франківської ОДА також попереджає, що можливо утворення стокових вод та посилення селів, тобто підняття рівня води у річках. Прогнозують, що рівень води може піднятися до 1 – 1,5 метри.

У таку погоду також радять ні в якому разі не підніматися у гори, а тим, хто вже опинився у кемпінгових містечках – повертатися до найближчого населеного пункту або шукати захисту в закритому приміщенні. Наприклад, в будівлі санаторію.

Крім цього, спеціалісти радять приготуватися жителям населених пунктів до раптового знеструмлення. Кажуть, що при такій погоді лінії передач можуть не витримати в один момент. Варто зазначити, що у п’яти західних областях було знеструмлені більше сотні пунктів проживання цивільного населення.

Нагадуємо, що остання негода спричинила відключення від ліній електропередач аж шістдесяти населених пунктів в Івано-Франківській області. Збитків негода тоді нанесла не тільки мережам, а й будинкам простих мешканців та громадських установах. Зокрема на Прикарпатті,  у селі Чортовець Городенківського району майже 500 м2  дахового покриття було знищено через сильний вітер. Зараз школа виглядає скоріше, як після війського конфлікту, проте місцевий уряд обіцяє оперативно відновити будівлю.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.