Заможні жебраки. Як побороти шахраїв що маніпулюють бідністю?

Всі ми хоч раз проходили на вулиці попри бідних людей, які стоять з протягнутою рукою і просять гроші чи то на ліки, чи на кусок хліба. Більшість з них керуються документами про певні захворювання на які начебто їм не вистачає власних коштів, інші просто дивляться нещасними очима закликаючи про допомогу. Є й такі що сидять на вулиці і в дощ і в сніг з немовлятами на руках, ну як тут не кинути гривню. Серед жебраків можна зустріти найрізноманітніші категорію людей, від молодих дівчат, хлопців, до стареньких безпорадних бабусь. Останніх чомусь завжди найбільше шкода. І хоч майже кожен знає що більшість цих людей здорові повноцінні люди які зовсім не голодують, всерівно знайдеться людина що кине гроші і відповідно бізнес процвітає знову і знову.

Франківські поліцейські активно боряться з таким бізнесом, постійно контролюючи місцевих жебраків і перевіряючи новачків. Зі слів патрульних вони вже не раз бачили як “інвалід” вставав з інвалідного ліжка, а безрукий чоловік зцілився одразу ж з приїздом поліції. Поліцейські кажуть що у Франківську зазвичай жебракують жителі Закарпаття. Живуть зазвичай усі разом орендуючи житло і мають так званого “роботодавця” який і вказує “ніщим” де вони мають стояти, придумує сценарій їхнього горя, і забирає потім певну частину заробітку, який в них немаленький.

Звичайно ж є і дійсно бідні люди,  і одинокі бабусі яким не вистачає коштів на проживання. Їх дуже легко перевірити, запропонуйте їм купити їжу,  псевдожебраків цікавлять тільки гроші,  тоді як чесна бабуся щиро зрадіє  вашій пропозиції.

Місцева поліція закликає мешканців Франківська боротись з жебрацьким бізнесом. Якщо маєте бажання допомогти знедоленим то краще вкладати кошти у різні благодійні проекти, дитячі притулки, чи офіційні фонди зі збору коштів. Так ви будете впевнені що вони підуть дійсно по призначенню.

Читайте також  На Прикарпатті п’яна мати покинула дитину на вулиці

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.