”Є поховане тіло, давайте воно буде ваше?”: Те, як правоохоронці поглумились над матір’ю загиблого АТОвця обурило Україну

Стало відомо про цинічний вчинок правоохоронців, які поглумилися над горем матері, яка втратила сина.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише волонтер Анна Мокроусова.

“Ви шукайте сина, а у нас є непізнане поховане тіло, давайте воно буде ваше?” Це реальна історія, яка шокувала навіть нас, хоча за 3,5 роки ми чули і працювали з сотнями немислимих і жахливих історій”, – пише волонтер.

Повідомляється, що деякий час тому в волонтерську організацію звернулася мати військового, який пропав з частини кілька тижнів тому. Вона звернулася в поліцію, щоб написати заяву.

Примітно, що у відділенні їй не сказали, що майже 2 тижні тому знайшли тіло з документами її сина.

Поліцейський за місцем проживання прийняв заяву і, мати була впевнена, що вже заведено справу про зниклого сина і його будуть шукати, пішла. Ну, а сам поліцейський, її свідчення просто додав до справи про знайдений в іншому місті труп з документами її сина, пише волонтер.

“Абсурд в тому, що один поліцейський знайшов тіло в Кременчуці і вирішив не повідомляти ні в частину ні мамі. Як він сам каже, “він цього робити не зобов’язаний”. Він просто передав тіло в морг і закрив справу. А в іншому місті інший поліцейський, до якого прийшла мама з проханням допомогти знайти її сина, вирішив їй не говорити, що її син вже мертвий “, – пише вона.

За підсумком, матері довелося витратити два місяці на те, щоб дізнатися де знаходиться її син і отримати право дізнатися, де він похований. Примітно, що їй було відмовлено в аналізі ДНК для того, щоб вона переконалася, що похований хлопець це її син.

Читайте також  В зоні АТО помер боєць з Івано-Франківська Андрій Бистров

“На питання, як же мама дізнається, що забирає сина – там відповіли, що “все просто! викопаємо вона і подивиться”. Все б нічого, та тіло поховали вже як 2 місяці”, – підсумувала волонтер

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.