Таємниця імені Віра: походження, сумісність

Ім’я Віра — це споконвіку українське ім’я і в буквальному перекладі з грецької мови означає «віра», «служіння Богу». Віра, надія, любов — три головних чесноти в християнстві. Серед християн шануються мyчeниці Віра, Надія, Любов і матір їх Софія, жили в II столітті. Незважаючи на існування відповідних грецьких імен, в Європі імена трьох сестер переводилися буквально, в той час як ім’я Софія запозичалося безпосередньо з грецької мови.

Також ім’я Віра — це скорочена форма деяких жіночих (Венера, Вероніка, Веронія).

У дитинстві Віра часто дивує дорослих своєю розважливістю, спокійною вдачею. Вона не любить гучних компаній однолітків, вважаючи за краще на самоті перебирати свої «скарби» – намистинки, камінці, фантики.

Віра рідко вередує, у неї авторитет дорослих не викликає сумнівів. Дівчинка із задоволенням доглядає за молодшими дітьми, допомагає мамі по господарству. Навчається Віра звичайно добре, вчителі часто ставлять її в приклад іншим дітям. Дивно, але у доброзичливої, дружньої дівчинки, як правило, небагато друзів. Можливо, це пояснюється тим, що Віра значно мудріша за своїх ровесників.

З віком у Віри часто з’являється якась закомплексованість, надмірна поміркованість. Вона не особливо довіряє словами людей, а більше робить висновки про них по справах. Дівчина схильна до частих нападів меланхолії, пригніченості. Хоча справи її, як правило, йдуть добре.

Згідно характеристики імені Віра, дівчина з таким ім’ям часто володіє хорошими організаторськими здібностями. Вона тверезо оцінює ситуацію, практична, проявляє кмітливість. Завдяки природженій стриманості, Віра не йде на поводу своїх бажань, що дає їй можливість уникнути багатьох помилок.

Віра – приклад земної жінки, яка не буде витати в романтичних фантазіях. Вона намагається твердо стояти на ногах і розуміє, що для цього необхідне матеріальне забезпечення. Обіцянки і фантазії її не цікавлять, звичайно, якщо тільки вони не здатні принести грошовий дохід.

Читайте також  2-річний хлопчик два тижні пробув в комі, переніс клінічну смерть та здолав коронавірус

Свою роботу Віра зазвичай сприймає лише, як засіб заробітку грошей. Про захопленість роботою у більшості випадків говорити не доводиться. Найбільше для Віри підійде професія вчителя, інженера, біолога, скульптора.

Як зазначається в характеристиці імені Віра, дівчина з цим іменем найчастіше вибирає чоловіка значно старшого за себе. У відносинах їй необхідно постійно відчувати ніжність і ласку. Її не приваблюють бурхливі пристрасті і море емоцій. Як правило, шлюб Віри вдалий. Вона має підтримку у родичів і друзів чоловіка. Дітей Віра виховує в строгості, хоча дуже їх любить, намагається забезпечити всім необхідним.

Вдала сумісність імені Віра з такими чоловічими іменами: Володимир, Вадим, Борис, Олександр, Захар, Єгор, Євгеній, Савелій, Михайло, Ігор.

Православні іменини Віри: лютий – 26; червень – 14; вересень – 30; жовтень – 14; грудень – 31.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.