“Такої тупості вже в Африці нема”:у Франківську під пам’яткою архітектури провалилася вантажівка. ФОТО

Будинок 16 на вулиці Січових Стрільців у Івано-Франківську є архітектурною пам’яткою, тому там було встановлено знак в’їзд заборонено.


Таке рішення було прийнято оскільки рух транспорту шкодить будівлі, повідомляє WestNews.  Проте машини і далі продовжують заїжджати у двір. Мешканці б’ють на сполох, адже будинок все більше і більше руйнується. Так днями в проїзді цього будинку застрягла вантажівка, про це у мережі пише Svitlana Pron.

“Те, що роблять із цим будинком і в страшному сні не присниться! Багатостраждальний “Пасаж Єгера”. Нещасна споруда у самому центрі міста, яку з нечуваною жорстокістю руйнували всі попередні балансоутримувачі – УЖКГ. ЖЕО-9. ЄРЦ. Пам’ятка архітектури, яка, за висновками експертів, потребує негайного вжиття протиаварійних заходів, оскільки через руйнування підвальних склепінь та замокання ведучої стіни, будинок може просто обвалитись”, – пише жінка.

Жінка повідомляє, що незважаючи на це директор Департаменту житлової-комунальної політики та благоустрою Михайло Смушак та його підлеглий головний спеціаліст Мороз, видають ПП “Альфа Енерго Груп” ордер(дозвіл) на земляні роботи для прокладання кабелю через аварійний арочний проїзд цього будинку.

“Такої підлості, тупості та дебілізму, я думаю, зараз вже навіть у Африці немає!” – додає жінка.

Також вона обурюється тим, як чиновник міг видати такий дозвіл, коли проект прокладання кабелю не має погодження з Департаментом архітектури та містобудування, з відділом охорони культурної спадщини та найголовніше – з власниками будинку.

Жінка пише, що землекопи, найняті замовником – а це фірма “Надія”, що перебудовує колишній готель “Дністер”. Грузова машина фірми, заїхавши у вириту траншею, мало не провалилася у підвал, повідбивала великі куски штукатурки та погнула ринви.

“Муніципальна поліція, що приїхала на виклик,  призупинила роботи тільки тому, що у них був протермінований ордер”, – пише мешканка будинку.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.