Порошенко про ліси Прикарпаття: На “лисі” гори туристів не заманиш (фото+відео)

Сьогодні, 29 вересня, на Прикарпатті з робочим візитом перебуває Президент Петро Порошенко.

Президент провів нараду з обговорення стратегії розвитку лісового господарства України за участі очільників лісогосподарств Прикарпаття та правоохоронців. Також присутній голова Держлісагенства Олександр Ковальчук, інформує Фіртка.

“Темпи розвитку деревообробного господарства мене, як Президента, не задовільняють. Сьогодні, коли є дороги, мости і аеропорт – йдеться про туристичний потенціал Прикарпаття. А хто поїде, якщо немає лісу? Ми гектарами втрачаємо лісовий потенціал. Можна запрошувати і на “лисі” гори, але по українській міфології, на них злітаються лише відьми, туристів таким не заманиш. Ми не допустимо, щоб у нас силовики пасли задніх і дозволяли нелеганий бізнес у лісовому господарстві”, – наголосив Гарант.

Крім того, Петро Порошенко зауважив, що гострим є питання браконьєрства. Президент наголошує, що людина без необхідних документів із рушницею повинна бути зупинена.

Президент зазначив, що потрібно посилити координацію та узгодження дій між правоохоронними і фіскальними органами та екологічною інспекцією і обласними державними адміністраціями – для подолання незаконних рубок та припинення явища тіньового обігу деревини.

“Також маємо запровадити Єдину державну систему електронного обліку деревини. Всі лісокористувачі, які здійснюють реалізацію деревини в Україні, зобов’язані вести її електронний облік, а деревина поза системою – вважатиметься незаконно заготовленою”, – додав Порошенко.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.