Янукович украв в України $30 млрд

Екс-президент Віктор Янукович і тодішня влада вкрали із бюджету України щонайменше 30 мільярдів доларів.
скачанные файлы (22)

Про це у Вашингтоні заявив експерт-правник Атлантичної Ради Алан Райлі.

“Якщо говорити про гроші, які вкрав попередній український режим Віктора Януковича, то слід згадати махінації з ПДВ та з державними закупівлями. Щоб ви зрозуміли масштаб цифр: бюджет державних закупівель на рік складав 12 мільярдів доларів. І навіть за найбільш консервативними підрахунками попередній режим має повернути Україні близько 30 мільярдів доларів”, – сказав Райлі.

Він наголосив, що українська влада має добиватися повернення вкрадених грошей, а також вимагати відшкодування збитків, які Росія завдала Україні протягом останніх двох років.

“Що стосується втрат від анексії та окупації Криму й інших частин України – визначити єдину цифру збитків надзвичайно складно. Але очевидно лише одне – вона буде надзвичайно високою. Подумайте лише тільки: якими є втрати більш ніж мільйона біженців? Адже вони втратили свої роботи, постраждав їх бізнес, а хтось, взагалі, залишився без будинку чи квартири”, – зазначив Райлі.

Експерт радить Україні сформувати доказову базу з усіх окремих справ і звернутися до незалежних експертів, що підтвердять їхні обрахунки. Потім варто починати судитися з Росією.

Як відомо, після розстрілу активістів Майдану у лютому 2014 року тодішній президент Віктор Янукович втік із України в Російську Федерацію. Перші місяці він називав себе легітимним президентом, закликав Путіна ввести війська, потім визнав перемогу Порошенка.

 Джерело: blitz.if.ua

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: