Чи реально у Франківську отримати житло від держави?

Конституція України гарантує право українців на житло. Проте у наш час отримати квартиру від держави можуть лише одиниці. Цікаво, хто на даний момент може отримати житло в Івано-Франківську безкоштовно.

Варто одразу зазначити, що наша держава надає безоплатне житло лише у небагатьох випадках. Одним із таких може бути аварійний стан будинку та примусове розселення мешканців. Крім цього, на квартиру або кімнату у комуналці можуть претендувати діти-сироти, що досягли повноліття або особи, що стоять у черзі на житло ще з років Радянського союзу. Серед українців таких людей спеціалісти нарахували аж 2,5 мільйони.

У Франківську 29 вересня місцевий уряд ухвалив рішення, щодо житлового питання.

Зокрема, на засіданні було вирішено дати житло неповним сім’ям, а також виділити окремим родинам кімнати у гуртожитку.

Тим не менш, гостро питання отримання житла стоїть не тільки у, так званого, незахищеного населення. Молоді люди, особливо ті, хто в студентські роки одружується, мріють про власне житло. Виявляється, не все так просто: бюрократія та майже нереальні вимоги різних служб часто стають бар’єром для українців.

«Нам з чоловіком по 22 роки, одружилися цього літа. Я сама з області, чоловік також. Лишилися у Франківську, бо тут робота є і університет закінчили. Зараз живемо у гуртожитку, проте кімнату орендуємо. Я чекаю дитину і, мабуть, повернуся до батьків, адже  жити так у трьох – важко», – розповідає Катерина, мешканка Івано-Франківська.

Цікаво, що у бюджеті області на цей рік було закладено майже 8,5 мільйонів гривень для молодіжного кредитування. Тим не менш, навіть на отримання кредиту необхідно ставати на чергу, адже кількість щасливчиків, що  може претендувати на житло – порівняно небагато. 199 молодих родин – це та кількість осіб, що цього року прийняла умови виплат за житло на пільгових умовах.

Читайте також  На Прикарпатті жінка викрала сумку із камери зберігання в супермаркеті

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.