А совість не мучить? Як відомий депутат “віджав” у бійця АТО фірму. Деталі шокують

Депутата Київоблради Віталія Карлюка звинувачують у причетності до рейдерського захоплення агрофірми Русава-К” у Кагарлику, яка належала загиблому в АТО воїну Марку Паславському, передає Корупція.Інфо.

Кагарлик недавно облетіла справжня сенсація місцевого масштабу. Прямо на засіданні в районній адміністрації, за участю місцевих агровиробників, один відомий в районі громадянин заявив, що він із сьогоднішнього дня є “смотрящим від Кононенка” в Кагарлику.

А значить, що всі питання і проблеми тепер потрібно вирішувати через нього. Зроблено це було у відкриту, нахабно, при представниках місцевої влади, що викликало багато запитань і пересудів. Незважаючи на гул на засіданні, багато хто вже пішов на контакт з самопроголошеним “смотрящим”, тому що в Кагарлику ця людина відома своїми зв’язками “зверху” і “брудними” методами роботи.

Йдеться про депутата обласної ради від “БПП” Віталія Карлюка. Його життєвий шлях, як дві краплі води, схожий на сотні інших доль бандитів-аферистів, які сьогодні відчувають себе господарями життя в Україні, дорвавшись до влади. Народжений в 1973 році Віталій Карлюк не зміг закінчити навіть середню школу, звідки його вигнали після 8 класів. Однак, це не завадило йому вже пізніше “вирішити” собі диплом про вищу освіту, щоб не виділятися серед таких же колег-депутатів. Тому тепер Віталій Карлюк хизується університетською освітою, всюди вказуючи свій підроблений диплом.

Згідно з офіційною біографією, до приходу в політику Віталій Карлюк займався бізнесом. Тільки ось бізнес цей був специфічним. Карлюк не шукав довгих шляхів, він збивав собі славу і капітал займаючись крадіжкою, рейдерством і “обналом”. Першу схему він провернув, працюючи менеджером в агрокомпанії “Донателла”, де він вкрав зібраний урожай, завчасно написавши заяву про крадіжку в міліцію.

Читайте також  Франківські активісти заступилися за колегу, який дав ляпаса депутату міськради

Смак “швидких грошей” сподобався Карлюку і він почав працювати по-крупному, але також не хитромудро. Наступною його жертвою став відомий аграрій Володимир Бортник. Користуючись особистими взаєминами, він брав у нього дорогу агротехніку, на якій надалі “перебивав” номери, а самі комбайни перефарбовував і продавав.

“Просту як двері”, але дуже ефективну схему виявили швидко. Але на той час Віталій Карлюк вже працював під якісним “дахом” Партії регіонів, а саме під відомим депутатом-втікачем, громадянином РФ Олександром Онищенком, який сьогодні ховається від правосуддя в Лондоні.

З Онищенком Карлюк взяв нову планку. Тепер він працював по-крупному. В інтересах народного депутата він сформував сітку “конвертів”, які на всю відмивали безготівкові кошти. Через фірми “Агротекс” і “Агротекс-Хім” він працював на ринку безпосередньо з відомим податківцем-конвертаторів Олегом Низенко, що дружив з сином Миколи Азарова Олексієм.

Безпосереднім виконавцем схем виступав відомий “обнальщик” Олександр Чорний, який і досі працює в структурі Карлюка. Тоді ж Карлюк по знайомству робить собі довідку по відомій формі, так званої 7Б (свідчить психічне захворювання), для того, щоб в разі чого виступити неосудним. Цікаво, що це не завадило йому потім отримати дозвіл на зброю.

Паралельно угруповання активно “заробляло” гроші на тендерах. При чому їх не лякали ні розголос, ні громадський резонанс. Фірма Карлюка активно продавала за завищеною ціною комплектуючі та обладнання. Серед покупців значився, наприклад, ДП “НАЕК” Енергоатом” та ВП “Южно-Українська АЕС”. При цьому кримінальні справи за даними епізодами “дивним чином” розсипалися в судах уже після Революції.

Революція Гідності відкрила для Віталія Карлюка нове вікно можливостей. Його “дах” Олександр Онищенко відчував себе прекрасно після зміни влади. Так що швидко перефарбувавшись, Карлюк зайнявся відкритим рейдерством, бандитизмом і вбивствами.

Читайте також  Пандемія коронавірусу посилюється, – ВООЗ

Його жертвою став Марк Паславський, колишній громадянин США, колишній майор американської армії і український патріот. Марк переїхав в Україну в 1991 році й успішно займався бізнесом. У квітні 2014 року прийняв українське громадянство і відправився воювати за Україну простим рядовим з позивним “Франко”. Його підприємство в Кагарлику – “Русава-К” було чимале, налічувало 300 одиниць техніки.

Саме на нього і поклав око Карлюк. Все було зроблено блискавично, відразу ж після трагічної смерті Марка Паславського під час звільнення Іловайська. У Кагарлику досі впевнені, що до цієї трагічної смерті героя України причетний Карлюк. Адже Паславський помер від трьох поранень отриманих в спину, а саме в цей період Карлюк раптово зі своїми подільниками їздив в АТО. Як би там не було, як тільки героя не стало, рейдери відразу ж захопили підприємство, а сім’я загиблого не отримала нічого. Вдова Паславського так і не змогла домогтися справедливості.

Сьогодні Карлюк, за яким міцно закріпилася слава рейдера, афериста і бандита, намагається підім’яти під себе весь бізнес району. Він дозволяє собі бити депутатів міської ради (кримінальне провадження №12015110190000752, отримання тілесних ушкоджень Бабичем Ю.М. від Карлюка В.І.), відбирати у селян землю і підприємства і тримати в страху весь район.

Складно сказати, чи має Карлюк відношення до Кононенка, або просто прикривається відомим ім’ям. Але, одне можна сказати точно, якщо його не зупинити, то в Кагарлицькому районі відбудеться соціальний вибух. Адже “смотрящих” тут терпіти не буде ніхто. Занадто багато крові було пролито за останні роки, дуже багато народ віддав за своє право жити вільно.

 

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.