Опалювальний сезон 2017: Дізнайтесь хто платитиме вдвічі менше і як стати таким щасливчиком

1 жовтня українці, які опалюють свої будинки і квартири за допомогою електроенергії, можуть зітхнути з деяким полегшенням – від сьогоднішнього дня вони платитимуть за світло за пільговим тарифом, передає Корупція.Інфо.

У період з жовтня по квітень – тобто виключно в опалювальний сезон – таким споживачам електроенергія обійдеться у 90 копійок за кВт-годину. Про це йдеться у документах Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг.

При цьому якщо в будинку або квартирі ще й встановлений двозонний електролічильник, енергія, спожита у нічний час (з 23:00 до 7:00), розраховуватиметься по ще вдвічі меншому тарифу – 45 копійок за кВт-годину.

Втім, і це “щастя” має межі. Граничний обсяг спожитої енергії за цим тарифом становить 3 тисячі кВт на місяць. Все, що понад – споживачі оплачуватимуть за стандартним тарифом – 168 копійок за кВт-годину.

Щоб отримувати пільги, необхідно документально оформити зміну типу опалення. Це можна зробити у центрах обслуговування клієнтів енергопостачальних компаній у своєму регіоні.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.