Українців атакуватиме новий вид грипу

Зима не за горами, а дощова та прохолодна погода вже потроху роблять свою справу, передає Ukr.Media. Все більше громадян відчувають перші ознаки нездужання: нежить, кашель та біль у горлі. Саме час задуматися про зміцнення імунітету власного організму та варто знати, який грип чекає на нас у цьому сезоні, чим він небезпечний та як від нього вберегтися.

У Міністерстві охорони здоров’я повідомляють, що у сезоні 2017-2018 років українців атакуватимуть три штами грипу – «Гонконг», «Брісбен» та «Мічиган». Окрім того, медики не приховують, що епідемії, швидше за все, уникнути не вдасться – «підхоплять» небезпечну інфекцію відсотків 14 українців.

Грип «Мічиган» – новий для українців. Його вважають підвидом відомого «свинячого» грипу, тож і симптоми у них схожі. Інкубаційний період триває від кількох днів до тижня. Потім у хворого підвищується температура тіла до 40 градусів і тримається впродовж кількох діб.

Також з’являється головний біль, ломота в суглобах, м’язах, кашель, пітливість, сухість слизових оболонок, зникає апетит. Ускладнення можуть бути у вигляді пневмонії, менінгіту, енцефаліту.

Аби вберегтися від цього недугу, медики радять, насамперед вчасно вакцинуватися. Краще зробити це до листопада. Окрім того, слід ретельно дотримуватися елементарних правил гігієни – мити руки із милом, поменше торкатися руками до носа, очей чи рота, та уникати місць скупчення народу.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.