Обережно! В школах Івано-Франківська “орудують” секти

Невідома структура  втручається в навчальний процес в івано-Франківських школах. Це школи №№ 4, 11, 12, 21, 22, 23, 28, школа в Отиніі та школа-інтернат в Угорниках.

Релігійні організації, такі як «Місійна команда «Бог живий», «Як Марія», «Мир Вам», «Школа християнського життя та євангелізації» об’єднані під дахом головної структури РУАХ головним «гуру» якої є релігійний проповідник, громадянин Польщі Петро Куркевич, провадили в івано-франківських школах уроки.

Слід зазначити, що уроки проводилися в рамках навчальної програми (обов’язкові уроки, як засвідчують самі проповідники). Також проводилася позакласні заходи з залученням неповнолітніх. Такий факт було зафіксовано за допомогою Департаменту освіти ІФОДА. В Департаменті освіти Івано-Франківської міськради факт проведення таких уроків визнали, але чому таке стало можливим не пояснили.

Управління культури ІФ ОДА своїм листом ТЕ-17 від 19.08.2016 повідомило, що згадані «організації» не релігійні, не зареєстровані в ОДА, не відносяться до релігійних об’єднань.

Проте, «проповіді» Петра Куркевича (котрий, до слова, гастролює Україною більше 15 років) в області відбувалися на запрошення згаданої структури «Як Марія», що суперечить ст. 24 Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» згідно якої такі запрошення можуть робити виключно релігійні організації. І проводити свою діяльність такий проповідник може лише в межах організації, котра його запросила. Навряд чи франківські школи знаходяться в рамках структури «Як Марія».

Втім, згадана команда «проповідників», відчувши інтерес громадськості  до своєї діяльності, продовжила «місію» під прикриттям Молодіжної комісії івано-франківської Архієпархії УГКЦ у супроводі о. Василя Сливоцького, що певним чином в очах певної частини людей легітимізує уроки, які проводяться в школах, бо батьки, котрі є прихожанами УГКЦ, довіряють церкві й не вникають глибоко в суть того, що відбувається на таких «уроках». Хоча Міністерство освіти України в своєму листі (№212-15-1308-16) від 12.07.2016 чітко вказало на неприпустимість втручання в навчальний процес та пропаганду в школах будь-яких релігійних віровчень.

Читайте також  В середмісті Франківська з'явилась арка з оголених торсів

Про що ж йдеться в «проповідях», які несуть в освітні заклади області ці, так звані, «проповідники»? За словами журналіста Павла Теличка, котрий відвідав кілька реколекцій, що проходили в Івано-Франківську, він дізнався з проповідей наступне: Апостоли – дебіли; святий Петро – гомосексуаліст; що позбуватися гріхів не варто, бо вони потрібні Богу; що Марія мала погрішність, бо попросила перетворити воду на вино для сім’ї алкоголіка; що треба вдаватися до глибоких еротичних поцілунків, бо повія так не зробить. Ці та їм подібні «одкровення», нічим не різняться від тих, що доносять і на уроках в школах.

Аудиторія таких зібрань складає приблизно 300 чоловік (з малими дітьми включно). «Проповіді», які відвідав Павло Теличко, проходили в присутності греко-католицького священника, котрий в різкій формі заборонив журналісту критикувати Петра Куркевича, бо той, мовляв, святий чоловік, римо-католицький монах і його «вчення» узгоджене з УГКЦ.

Журналіст Павло Теличко неодноразово звертався за роз’ясненнями в Архієпархіяльне  управління, але жодної відповіді на свої звернення не отримав. Єдине, що вдалося з’ясувати при особистій зустрічі з Владикою Мощичем, так це те, що за більш, ніж 15 років «гастролів» Петра Куркевича Україною, в УГКЦ немає жодного офіційного документа на цього «святого».

А «святий» тим часом засновує нові «спільноти», в які намагається через «проповіді» та «школи» затягнути якомога більше людей. Ті, хто ведеться на «святого» віддаляються від сім’ї та Церкви, закриваючись виключно всередині «спільноти» під чітким керівництвом Петра Куркевича, чим «святий» любить вихвалятися.

Тотальний контроль учасників, присяга, таємні закриті зустрічі, сплата десятини в організацію, а не в Церкву – все це, за словами Павла Теличка має місце в структурі, яка діє під «дахом» УГКЦ і контролюється невідомо звідки і невідомо ким.

Читайте також  У Франківську продавчиня самостійно затримала грабіжника

І саме ці «організації» якимось чином отримали можливість проводити уроки в івано-франківських школах.  Що це саме уроки не заперечує й один з «активістів» утворення Святослав Стефанишин, котрий зазначає, що їхні «уроки» в школах, такі самі уроки, як алгебра, історія чи географія. На питання, чи є в дітей альтернатива цим урокам пан Стефанишин відповів, що ніякої альтернативи бути не може, бо урок є в шкільній програмі і «якщо в мене урок, то я на нього або йду, або тікаю».

Сама «Місійна команда Бог живий» фіксувала всі свої «уроки» на своїй сторінці у Facebook. Після того, як інформація про «уроки» в школах була оприлюднена, згадування про них зі сторінки зникло, але, як відомо, інформація з Інтернету просто так нікуди не зникає.

Але тут виникає питання – що відбувається в наших школах, з нашими дітьми? Міське управління освіти ухиляється від відповіді, зазначає Павло Теличко, міністр освіти Лілія Гриневич під час нещодавнього візиту до Івано-Франківська сказала, що вона не знає про що йде мова. Тобто, можна зробити висновок, що всі ці уроки відбуваються без відома міністерства.

Мовчить з цього приводу і керівництво УГКЦ. Журналіст Павло Теличко чотири рази звертався листами до Верховного Архієпископа УГКЦ Святослава Шевчука, до Преосвященного Владики-помічника Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ Йосафата Мощича, але відповідей так і не отримав. Зате журналіст почав отримувати погрози від структури, законність діяльністі якої на території області та в місцевих школах намагався з’ясувати.

Тобто питання досі залишається нез’ясованим. Як і питання до керівництва згаданих шкіл – за чиєї ініціативи (чи за чиєю вказівкою) в школах проводилися всі ці «уроки» від організацій, які, згідно інформації Управління культури ІФ ОДА, навіть не є офіційно зареєстрованими? Чому державні службовці (якими є директори шкіл) співпрацюють з незареєстрованою структурою релігійного забарвлення, котра контролюється іноземним громадянином? Як можна допускати до роботи з дітьми структуру, котра в своїй діяльності використовує елементи зомбування, елементи нейро-лінгвіністичного програмування, трансові стани, тощо?

Читайте також  Тепер фізика, хімія, біологія та географія – це один предмет: нововведення в українських школах

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.