Як привчити дитину до читання? Небайдужі франківці придумали спосіб

Мабуть, для покоління теперішніх школярів потрібно вигадати дійсно, щось неймовірне, щоб змусити читати. Пересічна сучасна дитина сьогодні мріє про смартфон, окуляри віртуальної реальності, різну продукцію Apple. Привчити до читання зараз школярів стає дедалі складніше. За даними TNS Ukraine, вже у 2011 цікавість до книг проявляли 27% українців. За 2017 рік статистики, нажаль, немає. Тим не менш, франківські батьки вважають, що навіть без зайвих цифр треба привчати дітей до читання.

Цікаво, що зараз у більшості міст України існують, так звані, «вільні бібліотеки». Спеціально облаштовані місця, де кожен бажаючий може взяти книжку, що сподобалась і натомість покласти нову. Тим не менш,більшість, хто вже випробував раніше такий обмін, скаржаться, що майже неможна знайти цікаву книгу, адже приносять в основному те, що не треба. Крім цього, багато літератури у «вільних» бібліотеках просто крали.

У Франківській області небайдужі громадяни вважають, що привити інтерес до читання в школярів можна через подарунки.

Ініціатори запевняють, що дитині буде цікавіше отримувати книгу, разом з якою будуть знаходитися, солодощі, наприклад. Крім цього, автори ідеї хочуть, щоб той, кому приносять подарунок до кінця не знав, що за література всередині. Особа, що хоче зробити сюрприз також не повинна володіти інформацією про автора та назву книги. Єдине, що можна буде обрати – жанр.

Схоже за основу взята ідея з, так званими, «бьюті боксами», кількість яких у мережі росте з кожним днем, як-от гриби після дощу.

Маркетологи оцінюють такі «винаходи», як гарний рекламний хід. Все дуже просто:у вигляді подарунку ти приносиш пробники косметики певної фірми. Тим не менш, ідею з книжками добре оцінюють через свою нестандартність.

Читайте також  СБУ викрила групу злочинців, які ошукали фермерів Прикарпаття

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.