На Тернопільщині знайшли рештки розстріляних прикарпатців (фото+18)

На Тернопільщині знайшли місце розстрілу українських патріотів, яких розстріляли німецькі окупанти 27 листопада 1942 року.

Серед убитих більшість мешканці Івано-Франківщини (Городенківщина та Коломийщина). Про це у мережі Фейсбук повідомив депутат Чортківської районної ради Любомир Хруставка.

Рештки розстірляних знайшли у полі між Ягільницею та Чортковом, яке за Австрії було майданом для військових навчань.

” Сьогодні особливий день для всіх патріотів та небайдужих людей Чортківщини та й всієї України, адже нарешті за довгі роки пошуків вдалось віднайти місце вічногоспочинку Українських патріотів, який розстріляли німецькі окупанти 27 листопада 1942 року. Більшість із убитих фашистами були мешканцями Івано-Франківщини. В багатьох із убієнних живуть родичі, які приїзджали на поминальні панахиди, які проводились на протязі останніх десятилітть біля хреста, встановленого неподалік місця розстрілу. 75 років їхні душі прагнули, щоб тіла були захоронені згідно християнських традицій. “, – йдеться у повідомленні.

Серед убитих: священник, селяни, інтелігенція та молодь.

Розстріляним священником є о. Павло Василькович Витвицький – народився 1912 р. в с. Витвиця на Станіславівщині. Був парохом в с. Жаб”є в Станіславівській єпархії. 12 лютого 1942 р. був заарештований і 27 листопада ц. р. був розстріляний разом з 52 в’язнями в полі біля Ягільниці.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.