ВАЖЛИВО! Покровська батьківська субота: що роблять у цей день

Покровську батьківську суботу 2017 року відзначають 7 жовтня. Цей день відзначається в найближчу суботу напередодні великого православного свята – Покров Пресвятої Богородиці, який святкують кожного року 14 жовтня, передає 24 канал.

Взагалі у кожну суботу здійснюється поминання помepлих. А Покровська субота – це день особливого поминання помepлих родичів за східнослов’янською традицією.

Субота називається “поминальною” або “батьківською”, адже, за християнською вірою, помepлі потрапляють на той світ до своїх батьків.

Покровська батьківська субота: що роблять у цей день? Цього дня у православних храмах відбувається поминання помepлих християн, правиться панахида, заупокійна Божественна літургія, моляться про заспокоєння душ пoкійних.

На богослужіння люди приносять і подають записки про упокій з іменами померлих близьких людей.

Також у храм приносять і кладуть на спеціальний столик їжу і вино для здійснення літургії і поминання покiйних. Потім ці продукти йдуть на потреби приходу і на допомогу нужденним.

У Покровську батьківську суботу українці, за давньою традицією, після служби в церкві йдуть на цвинтар, щоб провідати мoгили родичів. Там люди приводять все у порядок, прибирають сміття, фарбують огорожі, приносять свіжі квіти.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.