ДЕРЕВ’ЯНКО: НОВИЙ УРЯД БУДЕ ТИМЧАСОВИМ

novij-urjad-bude-timchasovim_1124_s6

Новий уряд, який буде сформований в результаті політичних “договорняків”, буде тимчасовим та не здатним впроваджувати реальні реформи.

 

Про це заявив народний депутат від партії “ВОЛЯ” Юрій Дерев’янко в прямому ефірі телеканалу “Newsone” 13 квітня.

Політик назвав майбутній уряд тимчасовим утворенням, не здатним запровадити ті реформи, які два роки не впроваджувались до цього часу.

 

“Те, що відбувається — це спроба Петром Порошенком зараз узурпувати всю владу, яка є в Україні. Він одночасно хоче бути і Президентом, і прем’єром, і Генеральним прокурором, і Головою Нацбанку і контролювати Центральну виборчу комісію, яку ніяк не може розпустити і, в тому числі, Конституційний суд і судову систему в цілому”, — заявив нардеп.

 

Він переконаний, що зараз відбувається дуже загрозливий сценарій в українській політиці.

 

“Ми чекаємо з дня на день поки в результаті переговорів піде так званий “білий дим”, який іде, коли обирають Папу Римського. Але там далеко не святі сидять, там сидять цинічні політикани, які сьогодні дерибанять портфелі, думають як отримати більший вплив на владу та на потоки”, — вважає парламентар.

 

Дерев’янко переконаний, що спроба сформувати в такий спосіб, через дерибан і такою високою ціною цей уряд — не що інше, як спроба зберегтись основним політикам у владі й надалі.

 

Нардеп закликав усіх депутатів, які голосували за незадовільну діяльність уряду, які підписувалися за відставку Авакова, не голосувати за задовільну діяльність уряду. А це одна з тих умов, яка має бути виконана напередодні формування нового уряду”, — сказав депутат.

 

Дерев’янко вважає, що відставка чинного прем’єра Арсенія Яценюка — це частина цього “договорняка”. “Відставка Яценюка буде пов”язана з голосуванням за те, щоб скасувати постанову про незадовільну діяльність уряду. Це означає відбілити Яценюка. Відставка Яценюка буде пов’язана з остаточним дерибаном всіх посад, щоб з’ясувати, хто які впливи буде мати на які міністерства і на які потоки”, — обурився він.

Читайте також  Рекордна ціна на газ! У Кабміні зробили гучну заяву. Сюрприз для народу

 

“Відставка Яценюка буде безперечно пов’язана з тим, хто буде новий прем’єр. Новим прем’єром буде Гройсман. Тому сьогодні Президент бере на себе всю повноту відповідальності за стан справ в країні”, — додав також він.

 

Дерев’янко вважає, що сьогодні важливо змінити виборче законодавство, а саме: запровадити відкриті виборчі списки, зменшити прохідний бар’єр, заборонити політичну рекламу під час кампанії, запровадити контроль за фінансами будь-якої політичної партії.

 

“І тоді наступні вибори, в разі якщо нічого не зміниться в країні, уже будуть не тільки парламентські, а й президентські”, — підсумував нардеп.

Джерело http://firtka.if.ua/

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: