Готель “Надія” звинувачують у дискримінації при прийомі на роботу

Мешканка Надвірнянщини поскаржилася на те, що у франківському готелі “Надія” їй відмовили на співбесіді тільки через те, що вона – з села.

Олена Носкова поділилася здивуванням у Фейсбук-спільноті пошуків роботи, де розповіла, що влаштовувалася на посаду “Адміністратор із підбору персоналу”. Коли ж приїхала в відділ кадрів, то перше, що її спитали: як звати і де мешкає. А як тільки жінка сказала, що живе в селі, то почула у відповідь, що готель не набирає персонал із сільської місцевості, пише WestNews.

 

Ситуацію WestNews прокоментувала директор відділу підбору персоналу Тетяна Роговська. За її словами, ніхто не відмовляв жінці у прийнятті на роботу через те, що вона “з села”.

Це все неправда, бо в нас працює 90% персоналу з сільської місцевості. Навіть директор магазину – родом із того села, звідки й ця жінка.

Ми просто сказали їй, що, якщо щось стається, – як ви зможете сюди добратися, це й по грошах буде тяжко, і по часу. Ми підбираємо на цю посаду на конкурсній основі. Їй було відмовлено абсолютно не через це.

Однак, пані Тетяна так і не пояснила, через що тоді жінку взагалі не допустили до співбесіди і чому саме з таким формулюванням вказали на двері.

Прикарпатка обурюється, що такий крок – це дискримінація працівників за місцем проживання. Адже ніхто її начебто й не запитав про професійні здібності або ж досвід роботи. І вона має рацію: у статті 2.1 Кодексу законів про працю за назвою “Рівність трудових прав громадян України” йдеться про те, що:

“Забороняється будь-яка дискримінація у сфері праці, зокрема порушення принципу рівності прав і можливостей, пряме або непряме обмеження прав працівників залежно від… місця проживання”.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.