На виплату зарплат медпрацівникам області виділять 17 мільйонів

Сьогодні, 13 жовтня, відбулося засідання постійної комісії облради з питань бюджету, на якій обговорили питання заборгованості по виплаті зарплатні.

Очільниця департаменту фінансів Ірина Мацькевич доповіла, що в область надійшли кошти з держбюджету, які передбачені на оплату праці працівників бюджетних установ, гемодіаліз та інсулін, інформує WestNews. Ця сума складає 19 268,6 гривень. Оскільки матеріали для гемодіалізу вже профінансовано, а по інсулінотерапії для населення є незабезпеченість, то 2 мільйони гривень спрямують на покриття потреби в закупівлі інсуліну.

Відтак, із коштів медичної субвенції внаслідок перерозподілу виділять 17 268,6 тис. на виплату зарплатні медпрацівникам. Такий розподіл грошей по районах  зроблено на підставі відомостей по заборгованості. Кошти підуть на виплату зарплати на серпень та частково на виплату авансів за вересень.

Як принагідно зазначив голова комісії Микола Палійчук, облрада очікує надходження ще 25 мільйонів гривень для часткового фінансування заборгованості по виплаті зарплати працівникам. Адже наразі така заборгованість становить 180 мільйонів гривень.

Член комісії Василь Попович заявив, що найбільше коштів слід розподілити тим районам, які власними зусиллями з перевиконань бюджету намагаються профінансувати зарплатні. Ірина Мацькевич наголосила, що найбільше власних надходжень – 8 мільйонів гривень – на виплату виділив Богородчанський район. Микола Палійчук додав, що Снятинський та Рогатинський район спрямував найбільше коштів перевиконання на медичну сферу, а Косівський район 80% перевиконань виділив на виплату зарплат у галузі освіти.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.