По усьому Криму люди вийшли на поодинокі пікети проти свавілля окупантів

Кримський адвокат Еміль Курбедінов назвав причини, через які люди вийшли на поодинокі пікети в анексованому Криму 14 жовтня. Про це він написав у своєму Фейсбуці.

«Я ось спостерігаю за заявами деяких «політиків», і інших «доброзичливців», з приводу пікетів, що пройшли по всьому Криму 14 жовтня, які говорять – «це ззовні управляють …», «це провокатори…» і інші нісенітниці. Люди вийшли через нескінченне свавілля – свавілля силовиків, переслідування, викрадення і тортури (жодне викрадення ще не розкрите), «кишенькові» суди і судилища! Кримських татар мусульман намагаються зарахувати в терористи і екстремісти шляхом фабрикації кримінальних справ!» – зазначив Курбедін.

За його словами, такі «діячі» не володіють ситуацією в Криму, не знають процесів, що відбуваються в народі і соціумі.

«Вони абсолютно не вірять в силу народу і вважають народ стадом, який не може сам вирішувати, чого він хоче, вибирати і висловлювати свою думку.

У 2014 році вони просто обдурили своїх господарів, щоб отримати «крісла», розповівши їм, мабуть, що народ роздроблений, що люди – однин одному вороги, про те, що вони впливають на народ і можуть керувати ним, можуть стати лідерами народу і мають авторитет серед народу! Обманули і обманулися  самі», – підкреслив кримський адвокат.

У суботу, 14 жовтня, на всій території анексованого Росією Криму на поодинокі пікети проти репресій силовиків щодо кримських татар, мусульман вийшло більше 100 чоловік.

Адвокат і правозахисник Еміль Курбедінов повідомив, що затриманих в анексованому Криму людей, які вийшли на поодинокі пікети проти свавілля російських силовиків відвозять на приватних автомобілях без розпізнавальних знаків поліції.

Публічних коментарів з цього приводу російських силовиків не було.

Читайте також  Вірус забирає життя українців, лікарі б’ють на сполох

Після анексії Криму на території півострова почастішали випадки пропажі людей, переважно, з числа кримських татар. При цьому в підконтрольному Росії Следкомі Криму стверджують, що «масового зникнення кримських татар на півострові немає».

 

Джерела:

https://ru.krymr.com/a/news/28798149.html

https://www.unian.net/society/2188436-po-vsemu-kryimu-lyudi-vyishli-na-odinochnyie-piketyi-protiv-proizvola-okkupantov-foto.html

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: