Прокуратура, суд, ви охрініли? – рішення про відсторонення франківського патрульного збурило соцмережі

Вчорашнє рішення суду про відсторонення командира роти УПП Івано-Франківська Леоніда Гончарука, якого звинуватили в перевищенні повноважень при затриманні п’яного екс-міліціонера, викликало резонанс у соціальних мережах. На рішення суду різко відреагували топові блогери.

Нагадаємо, суддя Івано-Франківського міського суду Ірина Пастернак задовольнила клопотання прокуратури і відсторонила командира роти управління патрульної поліції Леоніда Гончарука від виконання службових обов’язків. Патрульного обвинувачують за ч. 2 ст. 365 ККУ – перевищення влади або службових повноважень.

Як писав КУРС, на поліцейського поскаржився Михайло Ільницький – колишній міліціонер, полковник, якого Івано-Франківський міський суд визнав винним за статтями 130 і 185 КУпАП – “водіння у нетверезому стані” та “злісна непокора поліції”, оштрафував його на 10 200 гривень та позбавив права керувати транспортним засобом на рік. Ільницький стверджує, що патрульний Гончарук зламав йому при затриманні мізинець, і оскаржує рішення міського суду в апеляційному: його свідки на засіданнях плутаються в показах і суперечать тому, що знято на відео. Попри це прокуратура вимагає відсторонення Гончарука.

Рішення суду викликало обурення громадськості. У франківських спільнотах дописувачі висловлюють підтримку поліції і критикують прокуратуру і суд. Скандал вийшов за межі Івано-Франківська: про ситуацію написали – блогери і журналісти різко відгукнулися про дивну поведінку прокуратури і несправедливе рішення судді.

Відомий журналіст, волонтер і автогонщик Олексій Мочанов слів не добирав.

“Суд, прокуратура, ви – охрініли??? Ви хочете порядку на дорогах і зниження аварійності зі смертністю? Яким чином? Посилаючи патрульних нахер і відсторонюючи від служби, на користь бухого мента?.. Я прекрасно розумію, що підару бухому 60-річному можна, коли він напився і бикує, випадково зламати і палець, і ребро. Краще – ніс. І ось він силами прокурора і судді з підпилого 60-річного мудака перетворюється в побитого патрульними 60-річного бідного пенсіонера, на якого накинулися “пластилінові селфіки Авакова”.. Що ж ви творите, люди? Громадяни? Судді? Прокурори? Нехай це гівно катається бухим у вас у дворі вздовж дитячого майданчика. Ви до цього ведете. І так воно і буде, довбой..би. Вибачте за неповагу до суду. Чому суддя Ірина Пастернак прийняла таке рішення? Чому прокурор плів ці нісенітниці в процесі? Пиз..ць, просто пиз..ць. І він, на жаль, не лікується”, – написав Мочанов.

Журналіст, телеведучий, блогер Павло Казарін закликав надати ситуації максимального розголосу, оскільки “громадський резонанс – це єдине, чого вони бояться”.

“Я поганий християнин. Я закон Таліона (який “око за око”) часом люблю більше, ніж Нагірну проповідь. Івано-Франківськ. Патрульні зупиняють машину. За кермом – п’яний мужик. Михайло Ільницький – колишній мент. Буянить, разом з пасажирами лізе в бійку з патрульними. Врешті, його скрутили. Чувака визнають винним у водінні в нетверезому стані і злісній непокорі. Рік без прав і 10 тис. грн штрафу. перемога? Якби ж то.

Тому що зв’язки в прокуратурі ніколи не бувають зайвими. І з’являється зустрічна справа. Мовляв, патрульні зламали дядьку мізинчик. Мовляв, давайте посадимо Леоніда Гончарука, який затримував дебошира. Відсторонення від служби. В перспективі – від 3 до 7 років.

А в квтні у тому ж Франківську п’яна тітка Тетяна Михайлова на BMW збила трьох. В тому числі – патрульного. Хлопець, який пройшов АТО, – в лікарні з важкими травмами (від смерті його врятував бронік, який він того вечора одяг). Збила і втекла з місця ДТП. Її затримали. Але суд відпустив (!) тітку додому. А в липні її знову затримали. Знову п’яну.

А по першій ДТП – ніякого прогресу. Певно, тому, що у патрульного Ігоря Палійчука нема родичів у прокуратурі. Він досі на лікарняному. Служити в поліції з роздробленою ногою він не зможе.

У мене питання. А якого, власне, хера? Якого, бл..ть, хера??

Патрульні – одні з нас. З тих, які не сидять на дупі, а пішли працювати. А абсолютна більшість прокурорських, судійських і колишніх ментів – це каста. Їм пофіг на нас і державу. Їхнє єдине завдання – переварити новачків. Тому що нова кров загрожує старій системі. Єдине, чого вони бояться, – це резонансу. Ну то давайте влаштуємо їм резонанс”, – написав Казарін.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.