Скандальна Тетяна Михайлова, яка збила у нетверезому стані франківських патрульних, ховається від слідства у психлікарні?

Ніхто не заперечить той факт, що одіозна Тетяна Михайлова з Івано-Франківщини знайома персона на всеукраїнському рівні. Жінка двічі за цей рік потрапляла в інциденти, які були резонансними: ДТП, хуліганство, нанесення  тілесних ушкоджень і злісна непокора. Проте досі невідомо чи покарають білявку і на якій стадії проходять слідчі дії. Журналісти МІСТА подали запит в ГУ НП в Івано-Франківській області, аби з`ясувати це.

Перш ніж писати про відповідь, яка прийшла з Нацполіції Прикарпаття, нагадаємо, 31 березня Тетяна Михайлова вчинила ДТП з потерпілими.Навесні апеляційний суд зменшив розмір застави Михайловій через вчинену аварію і вона, сплативши кошти, вийшла із СІЗО. Тоді за рішенням суду жінка повинна була б утриматися від спілкування з потерпілими і свідками, не виїжджати за кордон, не відвідувати заклади, де продаються спиртні напої. Проте 23 липня патрульні вдруге затримали Тетяну Михайлову. Вона в громадському місці з`явилася у п`яному вигляді. Жінка поводилася агресивно, виражалася нецензурно і погрожувала медикам, поліцейським та журналістам. Уже за два дні стало відомо, що медики заборонили слідчим спілкуватися з Михайловою, бо вона у психіатричному відділенні.

Відтак, на сьогоднішній день від поліції чи прокуратури ніяких повідомлень не було по справах, у яких фігурує Михайлова. Де знаходиться жінка – вдома чи у психіатричному відділення – невідомо. Ми звернулися з офіційним запитом до ГУ НП в Івано-Франківській області. Написали його на ім`я начальника Віктора Шкутова. Запит перенаправили за компетенцією у слідчий відділ.

Проте відповідь, яка прийшла, шокувала: Тетяна Михайлова досі хворіє, а тому слідчі дії “заморожені”. Досудове розслідування у кримінальному провадженні через ДТП і залишення місця аварії зупинено у зв`язку із захворюванням підозрюваної. Щодо більш конкретної інформації, яку ми  запитували, у запиті йдеться:

Надання більш детальної інформації у вказаному кримінальному провадженні, зокрема щодо проведення окремих слідчих (процесуальних) дій, в тому числі й про призначення та проведення експертиз, обрання та зміни запобіжного заходу підозрюваному, стану здоров`я та діагнозу будь-яких осіб, суперечитиме вимогам КПК України та Закону України “Про інформацію” від 2 жовтня 1992 року.

Ми задавали чимало питань, проте слідчі відповіли “скупо”. На питання чи вийшла пані Тетяна з лікарні і де знаходиться – не змогли відповісти взагалі. Найімовірніше, жінка досі у психіатричному відділенні від липня.

Читайте також  Всім українцям, які не повернулися в Україну пpoтягoм 30 днiв – приготовитися до дуже неприємного “сюрпризу”

Коли Тетяну Михайлову затримали вдруге, вона, будучи нетверезою, кидалася під машини. Коли приїхала швидка допомога, то Михайлова побила лікаря. Остання написала заяву. У поліції, через нанесення тілесних ушкоджень медику, розпочали нове кримінальне провадження.Також і наша журналістка написала заяву в поліцію, адже пані Михайлова перешкоджала журналістській діяльності і не перший раз погрожувала та виражалася нецензурно у сторону нашої знімальної групи.  У запиті йдеться, що ці дві заяви об`єднали в одне кримінальне провадження. Крім того, 30 серпня слідчим СВ Івано-Франківського ВП прийнято рішення про закриття цього кримінального провадження на підставі п. 2 ч. 1 ст. 284 КПК України. Тобто, за відсутністю складу кримінального правопорушення.  Тому одне кримінальне провадження за ст. 125 ККУ (Умисне легке тілесне ушкодження) уже 100%-во закрите.

Крім кримінальних проваджень, залишилися адмінматеріали, які під час другого конфлікту були складені на пані Михайлову. А саме три протоколи: за статтею 173 КУпАП (Дрібне хуліганство), за статтею 178 КУпАП (Розпивання спиртних напоїв у громадських місцях і поява в громадських місцях у п’яному вигляді) та за статтею 185 КУпАП (Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського). У запиті йдеться, що це не компетенція ГУ НП в Івано-Франківській області. Відтак, МІСТО звернулося до Управління патрульної поліції у м. Івано-Франківську. Речник Микола Гурак пояснив, що по адмінматеріалах слухань не відбувалося. Мабуть, все тому ж: жінка у  психіатричному відділенні.

Підсумовуючи додамо, таке тривале перебування у психіатричному відділенні може дозволити Тетяні Михайловій уникнути покарання. Для прикладу, якщо буде висновок експерта, що людина на той період не усвідомлювала своїх дій, то їй  призначать лікування в психіатричних закладах. Відтак, кримінальне провадження закриють. Простіше кажучи, від водіння напідпитку до неосудності через “хворобу”. Повторимося, станом на сьогодні щодо ДТП кримінальне провадження зупинене. І це передбачено законом через хворобу. Щодо легких тілесних – закрите. А от щодо адмінматеріалів, складених патрульними, то через деякий час їх також закриють, бо особа не з`являлася на слухання.

Читайте також  Астрологиня розповіла, коли закінчиться війна

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.