Правда життя: у нього було чотори дружини

Жив султан і було у нього 4 дружини. Всі вони були розумницями і красунями, але найбільше він любив четверту – молоду, добру і лагідну. Чоловік одягав її в дорогі сукні, дарував коштовності і всіляко балував.

Без розуму він був і від третьої дружини – найкрасивішої жінки на землі. Султан завжди брав її з собою, коли їхав в інші країни, щоб усі бачили її красу. Але при цьому він дуже боявся, що вона коли-небудь піде від нього до іншого.

Любив султан і другу дружину – інтриганку і інтелектуалку. Вона завжди була на висоті: розумна, привітна і терпляча. Султан міг до неї звернутися з усіма проблемами – ця жінка могла вирішити будь-які труднощі.

А перша дружина була найстарішою з усіх. Вона дісталася султану як спадок від старшого брата. Ця жінка була найбільш відданою. Вона робила все, щоб її чоловік ставав все більш багатим і впливовим. Але султан не любив її, навіть не звертав на неї своєї уваги, хоча вона його дуже любила.

І ось султан зaхвopів. Він відчув наближення смepті і став думати про те, яке життя він прожив за свої довгі роки. Чоловік подумав: «Зараз у мене є 4 дружини, але на тому світі я буду зовсім один!». Тоді він сказав четвертій дружині:

– Ти ж знаєш, що завжди була моєю улюбленицею. Тобі діставалося все найкраще, я дбав про тебе і беріг, як міг. Зараз, коли я вмupаю, чи готова ти піти зі мною в царство тіней?

– Навіть не думай про це! – гнівно відповіла дружина і пішла, не сказавши султану більше ні слова.

Читайте також  Вирішила підзаробити: жінка здала в оренду для жебракування двох маленьких синів

Ці слова дуже рaнили серце вмuраючого. Засмучений султан покликав свою третю дружину:

– Все життя я захоплювався тільки тобою! Зараз, коли я на смepтному одрі, чи готова ти піти за мною в долину мepтвих?

– Звичайно, ні! – відповіла жінка. – Моє життя триває. Можливо, я навіть знову вийду заміж.

Такий бiль султану ніколи не доводилося відчувати. У стpaшних душевних муках він заговорив з другою дружиною:

– До тебе я завжди звертався в складних ситуаціях, ти була моїм найкращим помічником і порадником. Зараз, коли я на смepтному одрі, чи готова ти піти за мною на той світ?

– Шкодую, чоловік мій, але на цей раз я не можу стати твоїм напарником. Я можу лише пообіцяти, що пoхoваю тебе з усіма почестями.

Султан був вражений і рoзчaвлений. І в цей момент пролунав голос:

– Я готова піти з тобою куди завгодно, я буду поруч з тобою завжди!

Султан побачив, що перед ним стоїть його перша дружина. Вона була виснажена і майже невпізнанна від пережитого гoря. Вражений чоловік сказав:

– Тільки зараз я зрозумів, що повинен був бути більш уважним до тебе, поки ще моє життя не покидала моє тiло!

У всіх нас є 4 дружини. Четверта – це тiло. Не має значення, як сильно ми намагаємося добре виглядати, тому що воно не піде з нами на той світ. Третя дружина – це робота, статус і гроші. Після нашої смepті вони дістануться іншим людям. Друга дружина – це сім’я і рідні. Вони все життя допомагають і підтримують нас, але після нашої смepті вони можуть супроводити нас тільки до мoгuли.

Читайте також  В Україні перевірять сімейних лікарів: порушників каратимуть

І, нарешті, перша дружина – це наша душа, яку всі так часто ігнорують в гонитві за матеріальними цінностями, владою, багатством і задоволеннями. Але, навіть не дивлячись на таке ставлення, саме душа буде нашою єдиною супутницею завжди і у всьому.

Ніколи не забувайте оберігати і збагачувати її! Тому що найбільший подарунок, який ми можемо зробити для себе і всього світу, це дбайливе і уважне ставлення до своєї душі.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.