Сказав, що його інтуїція все бачить: У Франківську лікар ледь не скалічив підлітка

Для будь-якої мами хвороба дитини це велика біда. Особливо, якщо дитина мучиться, а лікарі кажуть, що це нормально…

В редакцію Бліц-Інфо звернулась франківчанка Василина Куйбіда запевняючи, що її син ледь не став інвалідом через халатність лікаря. Жінка розповідає, що після операції на флемозний апендицит, лікар відмовився призначати лікування і виписав з обласної дитячої лікарні.

“Лікар Юрій Оніпченко був досить впевнений в своїх діях, але як виявилось пізніше, це була не впевненість, а самовпевненість…. це проявилось після операції. Виявилось, що при лікуванні мого сина ( флемозний апендицит) не важливе лікування в післяопераційний період. Воно не потрібне, це зі слів лікаря. Ні антибіотики, ні дренаж, ні додаткові процедури, ні додаткові обстеження – нічого. Операцію зробили 28 червня, а виписали нас 30 червня. А вже 2 липня ми повернулися в лікарню з температурою і болем в животі. Лікар побачив тут – кір, але не післяопераційні проблеми. Порадив якнайшвидше залишити лікарню і призначив дитині очисну клізму. Ми поїхали в іншу лікарню, зробили УЗД і виявилось, що в сина перитоніт”, – пригадує жінка.

За словами пані Василини, тільки коли вони повернулися з результатами УЗД в лікарню, лікар погодився провести додаткові обстеження, а ввечері провів другу операцію.

“Реанімація, купа ліків, втомлений син, трубки з яких постійно тече, все мокре, але то так має бути – кажуть лікарі. Два тижні додаткового лікування в хірургії, знову антибіотики, але рана не гоїлася. Лікарі весь час наполягали на своєму: такий організм, все добре. Третю операцію нам знову робив Оніпченко. Консультували уже всі, але результату це не дало. Знову тиждень антибіотиків. Лише лікар УЗД в Пасічній побачила там стороннє тіло – тампон і дала можливість на порятунок. Четверту операцію синові робили в Києві”, – розповідає мама.  

В Києві були дуже здивовані, що дитині не призначили антибіотики після першої операції, пригадує жінка, адже це був флемозний апендицит при якому вони необхідні.

“В столиці кілька разів мене перепитували чи в нашій лікарні справді нічого не призначали. Я сказала що ні, лікар виписав нас на другий день і сказав, що його інтуїція і пальці все бачать. Лікарі були дуже здивовані. Залишений в тілі тампон довів до того, що стояло питання про резекцію кишки, але на щастя дитина потрапила до професійних хірургів, які зробили все можливе, щоб цього уникнути. Операція була тривалою. Особливо важко дався четвертий наркоз за два місці“, – з сумом каже пані Василина.

Зараз 17-річний син Василини Куйбіди має проблеми з травленням і з харчуванням, тож змушений дотримуватися спеціальної дієти. Юнак врешті поїхав на навчання, проте на канікулах  змушений буде ще раз пройти обстеження.

Читайте також  Китайці знову просять Франківськ допомогти у боротьбі з новим коронавірусом (ДОКУМЕНТ)

Пані Василина запевняє, що не залишить це просто так. Поки що жінка не зверталась у правоохоронні органи і в суд, адже чекала на відповідь з обласної дитячої лікарні чи покарають лікаря.

Сьогодні я отримала відповідь з лікарні, що йому оголосили догану. І все… Вони навіть не вибачились! Я зустрічалась з головним лікарем і він визнав, що належного лікування не було. Про це написали і у виписці. Тож адміністрація лікарні себе убезпечила“, – переконана жінка.

Василина Куйбіда посянює, що хоче щоб їй повернули ті кошти, які вони втратили за навчання. Адже син мав 2 серпня їхати на начання, але втратив таку можливість бо з Києва їх виписали тільки 28 серпня. Окрім того безліч грошей пішло на післяопераційний період та лікування в Києві. Ну і звичайно жінка буде вимагати моральну компенсацію за все що їй довелося пережити.

Лікар настільки себе вільно почуває, що йому байдуже що буде далі. Виявилось, що моя ситуація не єдина. Минулого року була схожа історія з дівчинкою після операції. Коли ми виписувались з Києва, привезли хлопчика з нашої лікарні вже на 3 операцію. В нього ситуація була катастрофічна, шви розійшлися, а лікарям байдуже”, – обурюється франківчанка.

Проте пані Василина сподівається, що ці батьки які постраждали від халатності лікарів не будуть мовчати і боротимуться за справедливе покарання.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.