Екс-міліціонер, якому патрульні нібито зламали мізинець, вважає, що його замовив Аваков або “хтось вище”. ВІДЕО

Екс-міліціонер, полковник Михайло Ільницький, який оспорює постанову міського суду про штраф за водіння у нетверезому стані і звинувачує патрульних у перевищенні повноважень при затриманні, прокоментував конфлікт з патрульною поліцією.

Михайло Ільницький

Михайло Ільницький заявив, що “журналісти про нього пишуть на замовлення”.

“Можливо, це Авакова замовлення, можливо – ще вище. Я не знаю, я буду розбиратися, я надіюся, що мені Господь Бог поможе”, – заявив Ільницький.

Довести свою правоту Ільницький пообіцяв у п’ятницю, 27 жовтня, після судового засідання на прес-конференції.

“У нас абсолютно ніякої реформи не відбувається, у нас її немає, я як колишній працівник, як людина, яка має величезний досвід, працюючи у Прикарпатському університеті ім. В. Стефаника, викладаючи і навчаючи юристів, працюючи сьогодні як громадський діяч, як голова політичної партії “Громада і закон”, заявляю, що змушений сьогодні діяти трошки по-іншому”, – прокоментував Ільницький скаргу на патрульного Леоніда Гончарука.

На запитання журналістів, чи справді в прокуратурі працює його брат, Ільницький відповів:

“Те, що в мене працює брат рідний, то працює. Раді Бога… Він працює чесно, добросовісно. Він один з найкращих працівників по розкриттю злочинів”.

До речі, його брат – Микола Ільницький – працює начальником відділу нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю, управління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури області.

Екс-міліціонер також зазначив, що з правоохоронних органів звільнився 10 років тому, вирішив займатися громадською діяльністю і обурюється, що владу “взяли не ті люди, що стояли на Майдані”.

Нагадаємо, сьогодні Ільницький поскаржився в суді на політичні переслідування.

Як писав КУРС, в ніч з 18 на 19 червня працівники патрульної поліції Івано-Франківська за порушення ПДР зупинили “Skoda Octavia”. Водій не мав ні посвідчення водія, ні “страхівки”, відмовився пройти освідчення на алкоголь, а агресивні пасажири вчинили конфлікт з патрульними. На підтримку водію і пасажирам приїхав відомий у Франківську “активіст” Михайло Бойчук, більше знаний як “Хімік”.

Читайте також  Івано-франківці в судах масово оскаржують дії патрульних, і виграють майже кожну другу справу – ЗМІ

Пізніше з’ясувалося, що автомобілем керував колишній міліціонер, полковник Михайло Ільницький. Івано-Франківський міський суд визнав його винним за статтями 130 і 185 КУпАП – “водіння у нетверезому стані” та “злісна непокора поліції”.

Він оскаржив рішення міського суду в апеляційному. На минулому засіданні суд заслухав двох свідків – вони плуталися в показах і суперечать тому, що знято на відео.

Крім того, Ільницький поскаржився на патрульного Леоніда Гончрука, нібито при затриманні поліцейський зламав йому мізинець.

За клопотанням прокуратури суд відсторонив Гончарука від виконання обов’язків. Рішення суду про відсторонення Гончарука викликало резонанс у соціальних мережах. На рішення суду різко відреагували топові блогери.

На захист патрульного також стали міністр МВС Арсен Аваков та начальник обласного управління Нацполіції Віктор Шкутов.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.