Черговий конфлікт у франківській школі: батько, захищаючи сина, вдарив учня

У понеділок, 23 жовтня, в Івано-Франківській загальноосвітній школі №10 виник конфлікт між батьком і учнем десятого класу. В результаті інциденту учень звернувся у медзаклад і написав заяву про нанесення тілесних ушкоджень.

МІСТУ стало відомо, що конфлікт трапився на вулиці Вовчинецькій. До шкільних офіцерів поліції (Ред. – франківських патрульних), які закріплені за цим навчальним закладом, звернулася директорка закладу і попросила прибути через інцидент.

Речник Управління патрульної поліції у м. Івано-Франківську Микола Гурак каже, що шкільні офіцери одразу виїхали до закладу освіти. Уже там стало відомо, що у школі через розбірки  між учнями проводилися батьківські збори. Батьків зібрало керівництво школи, аби мирно поговорити та вирішити проблемні питання. Адже напередодні трапився конфлікт між трьома учнями 9-го класу та учнем 10-го. Якраз батьки цих двох класів прийшли на збори.

Дев`ятикласники стверджували, що учень 10-го класу погрожував їм, якщо щось розкажуть батькам чи вчителям.

Відтак, батько одного із учнів 9-го класу, вийшовши після зборів на коридор, наніс тілесні ушкодження учню 10-го класу. Нібито за погрози. Спочатку чоловік хотів поговорити з учнем, але той не реагував і своєю поведінкою провокував. У результаті чоловік, захищаючи свого сина, наніс удар головою в лоб учню. В обох через таке зіткнення постраждала голова – видимі подряпини. Через декілька хвилин сестра потерпілого учня викликала швидку медичну допомогу.

Шкільні офіцери поліції, після прибуття, зателефонували на лінію “102”, щоб зафіксувати такий непростий інцидент. У батька, який вдарив учня, відібрали пояснення.

Нанесення тілесних ушкоджень неповнолітньому – це серйозно. Тому шкільні офіцери поліції викликали на місце працівників ювенальної превенції, – каже Микола Гурак.

У лікарні дитину оглянули. За деякий час потерпілий учень разом із своїм батьком повернувся у школу та написали заяву через нанесення тілесних ушкоджень. Начальник сектору молодіжної превенції управління превентивної діяльності ГУ НП в Івано-Франківській області Алла Бойчук розповіла, що результатів обстежень потерпілого немає. Через те, що йому надають медичну допомогу з ним поки що не поспілкувалися правоохоронці.

Говорити про кримінальне провадження ще передчасно. Проводиться перевірка, – повідомила Алла Бойчук.

Нагадаємо, що це вже не перший випадок з побиттям у франківській школі. Конфлікт між учнями школи № 13 дійшов до суду. Відкрито кілька кримінальних проваджень. Взимку банда з кількох осіб жорстоко побила ще одного учня ЗШ №13 Віталія Мельничука. Хлопець отримав численні травми. Попри все дирекція школи наголошує, що у освітньому закладі немає цькувань і побиття. Крім того, 13 вересня у цій же школі виник конфлікт між двома учнями, в результаті якого 9-річний хлопчик звернувся до лікарні.

Читайте також  Трагедія сталась через конфлікт в родині: Батько сокирою вбив 21-річного сина.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.