60 операцій на лінії вогню: франківські лікарі-добровольці працюють на Луганщині

Вп’яте у Попасну Луганської області, що в зоні АТО, вирушила на допомогу тамтешнім лікарям, військовим та місцевим мешканцям бригада лікарів з Івано-Франківська.

Команда медиків Івано-Франківська вирушила знову на Схід. Це п’ята експедиція допомоги, започаткована на базі Центральної міської клінічної лікарні. Про це в мережі повідомила медик, громадська активістка Катерина Масляк. 

“Деякі з медиків уже п’ятий раз їдуть туди допомагати – це лікар-нефролог Степан Романський, лікар-комбустіолог Тарас Масляк та операційний медбрат Микола Соболь.

Інша частина команди вирушає з ними вперше:
Борис Віктор – анестезит;
Козань Ярослав – хірург;
Говзан Юрій – хірург;
Боднарук Любомир – лікар-анестезіолог.

А водієм-охоронцем потужної команди став Петро Урсулович – боєць-ветеран батальйону оперативного призначення “Галка”, – розповіла франківчанка.

Усі медики – добровольці. В Попаснянській районній лікарні надаватимуть медичну допомогу цивільному та військовому населенню Луганської області. Попередньо домовлено про майже 60 операцій.

Нагадаємо, місія допомоги лікарів Івано-Франківської ЦМКЛ районній лікарні у Попасній на Луганщині розпочалася у вересні цього року. Тоді в Попасну на два тижні для допомоги тамтешнім медикам вирушили шестеро франківських лікарів.

Після цього відрядження стали регулярними – раз на три місяці, медики працюють у Попасній упродовж місяця. На консультації та операції до франківських спеціалістів записуються заздалегідь.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.