“Хімік” судиться з франківськими патрульними через стоянку біля сміттєвих контейнерів

Сьогодні, 27 жовтня, в Івано-Франківському міському суді Михайло Бойчук, більш відомий у місті на прізвисько “Хімік”, хоче оскаржити постанову, винесену франківськими патрульними.

Відомо, що “Хіміку” винесли постанову за стоянку біля сміттєвого майданчика. Через суд Михайло Бойчук вирішив оскаржити постанову, бо не погоджується з діями патрульних. Інспектори винесли на чоловіка постанову за ч. 1 ст. 122 КУпАП (п. 15.10 е ПДР: Стоянка забороняється ближче 5 м від контейнерних майданчиків та/або контейнерів для збирання побутових відходів, місце розміщення або облаштування яких відповідає вимогам законодавства). Сума штрафу за порушення складає 255 гривень.

У суді “Хімік” з’явився із захисником. Сторона від УПП – представник Юрій Михайлина, подав клопотання, аби долучити до матеріалів справи диск із записом, коли трапилася подія. Також від УПП надійшло клопотання, аби заслухати інспекторів Уляну Говдун і Юрія Чопа, які виносили постанову. Проте наразі патрульні у відпустці.

Суддя Татарінова погодила клопотання і перейшла до слухання справи, зачитавши матеріали. Після цього Михайло Бойчук розповів свою версію того дня:

Патрульний автомобіль так розвертався, що ледь не вдарив мене у прибудинковому дворі. Я розвернувся і поїхав за ними. Припаркувався з-заду них згодом, але моя машина “заглохла” і “докочувалась” до їх автомобіля. Хотів поговорити, що це вони таке роблять. Згодом приїхала служба моніторингу і я написав скаргу. За деякий час на мене винесли постанову. Тобто, це помста. Як би не скарга – не було б постанови.

Захисник вважає, що постанова від 17 травня є незаконною і просить її скасувати. Каже, не мали права на місці виносити постанову. Проте представник від поліції пояснив, що патрульні можуть безпосередньо на місці складати адмінматеріали. Також представник від УПП зауважив, що ситуація у прибудинковому дворі не є підтверджена.

Читайте також  Івано-Франківський міський суд залишив Ірину Клицюк на посаді директора ЦСМ

Суд оголосив перерву у справі, аби переглянути диск і заслухати патрульних. Суддя прийняла рішення розглянути справу 15 грудня о 15:00 годині.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.