Працівники місцевого підприємства оголосили голодування. ВІДЕО

Сьогодні, 30 жовтня, працівники спиртзаводу вкотре прийшли в облдержадміністрацію. Як і раніше, вони намагалися поговорити з губернатором Франківщини Олегом Гончаруком, аби попросити очільника області втрутитися в ситуацію, яка вже кілька місяців відбувається на підприємстві. Однак з протестувальниками Олег Гончарук так і не зустрівся.

Як розповідають «спиртзаводівці», нещодавно їм стало відомо, що саме обласна державна адміністрація і Олег Гончарук, зокрема, блокує роботу підприємства. Внаслідок цього працівники вже більше року не отримують заробітної плати. Це і стало причиною їх сьогоднішнього візиту.

Ситуація найбільше загострюється тим, що є проблеми із внесенням змін до єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб, підприємців. Адже згідно того, що призначили керівника підприємства, відомості про керівника повинні бути внесені в цей реєстр. А він блокується державними реєстратора по Івано-Франківській області. Спочатку на 15 днів заблокував державний реєстратор Богородчанського району. Як тільки він розблокував, після 15 днів, був повідомлений коломийський «реєстратор». Він теж заблокував. Потім «цю естафету» він передав калуському «реєстратору». Ще через деякий час заблокував вже наступний державний реєстратор з Верховини. В нашій присутності він подзвонив, нібито в РДА, і через 4 хвилини коломийський реєстратор вп’яте заблокував реєстр. Знову на підставі тих самих сфальсифікованих документів, — розповідає Зінаїда Гаргат.

Відтак, працівники заводу сьогодні обіцяють надіслати керівництву держави колективні заяви про цю ситуацію, а також заявили, що не підуть з обласної державної адміністрації, поки ситуацію не буде вирішено.

Ми вимагаємо, щоб голова облдержадмінстрації дав вказівку, щоб розблокували реєстр і ми змогли в нього “внести” свого директора. Тільки з його подання це можна зробити. Ми спеціально їздили у Верховину, щоб нам чітко сказали, хто блокує. У Верховині нам сказали, що була вказівка від Гончарука., говорять працівники спиртзаводу.

Окрім колективних заяв, “спиртзаводівці” надсилають Петру Порошенку телеграму:

Обласна державна адміністрація заблокувала Івано-Франківське об’єднання спиртової та лікеро-горілчаної промисловості “Княгинин”. Працівників взяли в заручники. Розпочалися тортури голодом, холодом. Оголошуємо безстрокове голодування. Вимагаємо представника Президента.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.