Снятинський суд дав рік умовно водію мопеда, який збив пенсіонерку на смерть

Снятинський районний суд виніс вирок водію мопеда, який порушив правила безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть пенсіонерки.

d29e3cabb3adac14701613addd854839

Водій, керуючи мопедом марки “Аlfа”, без реєстраційного номерного знаку, рухався зі швидкістю близько 30-40 км/год. по вул. Незалежності у селі Потічок Снятинського району в напрямку села Стецева.

В цей час потерпіла переходила дорогу, чим створила небезпеку для руху водію мопеда. Однак, як йдеться в рішенні суду, водій не знизив швидкість та невірно зреагував на небезпеку для руху. У результаті збив жінку похилого віку, яка отримала травми, несумісні з життям.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав повністю. Зазначив, що усвідомлює неправомірність скоєного ним діяння та щиро розкаюється у вчиненому.

Так, Снятинський районний суд визнав чоловіка винним у вчиненні злочину, передбаченого ст. 286 ч. 2 КК України та призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі на 3 роки з позбавленням права керувати всіма видами транспортних засобів терміном на 1 рік.

Однак на підставі ст. 75 КК України одразу звільнив підсудного від призначеного основного покарання з випробувальним терміном 1 рік.

Джерело: http://kurs.if.ua

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: