“Про перегар від нього я мовчу”, – громадський активіст розповів, як франківський суддя виганяв його з кабінету

Під час круглого столу за участю суддів, представників поліції, помічників народних депутатів та громадських активістів голова ГО “Центр політичних студій” Віталій Світлик дорікнув представникам Феміди у недостатній відкритості судів.

Віталій Світлик
Нагадаємо, на круглому столі говорили про відкритість судів та співпрацю з громадою. Захід відбувся у рамках проекту: “Громадський моніторинг суддів Івано-Франківської області як механізм протидії корупції в судах та сприяння судовій реформі в Україні”.

Судді також зазначили, що хочуть чути менше критики на свою адресу та у бік судів, в яких вони працюють.

Голова ГО “Центр політичних студій” Віталій Світлик зазначив, що про відкритість судів готовий посперечатися.

“Два тижні тому було засідання по озеру і суддя Деделюк виганяв нас всіх з судової зали. Він сказав: “Встали і вийшли”. Це було звернення судді Деделюка. Про перегар в кабінеті від нього я вже взагалі мовчу”, – зазначив Віталій Світлик.

Мова йде про рішення судді господарського суду Бориса Деделюка, який зобов’язав Івано-Франківську міську раду продовжити оренду землі площею 1,8 га з ПП “Вамбуд” неподалік міського озера у рекреаційній зоні.

Голова суду Марина Шіляк відповіла, що прочитала про цю ситуацію у Фейсбуці.

“Він забороняв мені користуватися телефоном – це мене обурило, і я почав записувати все засідання на відео. І коли суддя заставляє колегіальні органи продовжити договір оренди землі – це для мене нонсенс. Яким чином заставити міську раду, яка складається з 42 депутатів, продовжити договір оренди?” – розповів Світлик.

Голова господарського суду запропонувала дочекатися, коли рішення щодо забудови озера пройде всі інстанції.

“Така ситуація є, і судді різні є. Ніхто не каже, що ми білі і пухнасті. Будемо з цим працювати. Я про це знаю, ця ситуація не залишиться поза увагою у нас в суді”, – обіцяла Марина Шіляк.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.