Визнали аварійним. У Франківську будинок на Новгородській, 30 може впасти у будь-який момент (фото+документ)

Будинок на Новгородській, 30 – історична кам’яниця. Свого часу нею володів  німець Петро Седельмайєр,  власник пивоварного заводу. Проте, те що простояло століттями, за останні роки довели до критичного стану.

Донедавна цей будинок перебував нам балансі ЄРЦ. Теперішнього МІУКу. Та ті нічого не робили. Замість ремонтів ставили цементні маячки, пише прес-служба УКРОПу.

 

І врешті, довівши кам’яницю до жалюгідного стану, зняли із балансу. То ж мешканці, а це 9 квартир, опинились сам-на-сам зі своїми проблемами. Ще на початку червня люди звернулись за допомогою до депутата міської ради Мстислава Тараса.

 

«Мені страшно заходити у квартиру. Боюсь, що одного разу опинюсь на першому поверсі. А то й взагалі, під завалами», – ділиться Орися Сибій.

«Тут страшно. Стеля сиплеться на голову. Тріщини у стінах ростуть на очах», – розповідає Марія Павлюк.

 

За ініціативи укропівця Мстислава Тараса, будинок оглянула спеціально створена комісія. Висновки невтішні: на фасаді глибокі тріщини, розшарування цегляного масиву стіни, – будинок потребує негайного ремонту.

 

З того часу пройшло три місяці. Рішення комісії залишилось тільки на папері. Будинок на Новгородській, 30 досі ніхто не відремонтував. Аварійна кам’яниця досі не дочекалась екстреного виділення коштів.

 

«Ситуація і справді катастрофічна. Це підтверджує висновок комісії. Але  складається таке враження, що міська влада відреагує тільки тоді, коли станеться біда. Невже при такому великому перевиконанні бюджету важко знайти кошти на ремонт? Виходить, що це звичайна халатність, яка може закінчитись трагедією»,каже депутат міської ради від «Українського об’єднання патріотів – «УКРОП» Мстислав Тарас.

 

 

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.