Охоронці Медведчука скоїли напад на знімальну групу програми «Схеми» біля аеропорту в «Жулянах» – журналіст

Журналіст програми журналістських розслідувань «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода і телеканалу «UA:Перший», Михайло Ткач заявив про перешкоджання діяльності журналістів із боку охорони Віктора Медведчука.

Охоронці Віктора Медведчука перешкоджають роботі журналістів програми «Схеми» (спільний проект Радіо Свобода і телеканалу «UA:Перший»)

Як написав він у фейсбуці, це сталося біля ВІП-терміналу аеропорту «Київ». «Люди, які постійно охороняють прильоти і вильоти Віктора Медведчука, люди в масках і балаклавах перешкоджали нашій законній журналістській діяльності. Били ліктями, штовхали, робили підніжки, в оператора двічі вибили камеру з рук. Наше авто з реєстратором заблокували, щоб завадити зняти приліт літака Віктора Медведчука з Росії і вихід із терміналу», – написав він у фейсбуці.


Охоронці Віктора Медведчука перешкоджають роботу журналістів програми «Схеми» (спільний проект Радіо Свобода та каналу «UA:Перший»)
«Наші журналісти та оператори продовжили виконувати свою роботу попри нахабну сплановану протидію їхній журналістській діяльності. Протягом останніх тижнів охоронці Медведчука регулярно винаходили нові й нові методи, як перешкодити нашій зйомці», – повідомила головний редактор програми «Схеми» Наталка Седлецька.

Підтверджень чи заперечень цих слів із інших джерел наразі немає.

Віктор Медведчук, підприємець, лідер проросійської організації «Український вибір» і кум президента Росії Володимира Путіна, є також представником України в гуманітарній робочій підгрупі Тристоронньої контактної групи в Мінську, яка займається, зокрема, визволенням заручників.

Іще 2016 року голова Служби безпеки України Василь Грицак підтверджував, що Віктор Медведчук у зв’язку з цим періодично літає власним літаком безпосередньо з України до Москви, хоча загалом через агресію Росії проти України діє заборона на пряме авіаційне сполучення між двома країнами, яку наклав Київ, а у відповідь і Москва.

Тоді ж у прес-службі громадського руху «Український вибір – Право народу» на запит програми «Схеми» повідомили, що дозвіл на пряме авіасполучення від української та російської влади Віктор Медведчук отримує для проведення офіційних переговорів.

Читайте також  Червоноградський журналіст назвав Україну “гeнeтичною випадковістю”

При цьому, за повідомленнями, в Росії Медведчука бачили і на інших заходах, зокрема з участю Путіна. Наразі не відомо, чи на ті заходи він також діставався прямими польотами з України в Росію.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.