Пікет під ОДА: мітингувальники з Раковця хочуть на тиждень відправити франківських чиновників в стару аварійну школу (відео)

З Богородчанщини під стіни адмінбудівлі приїхали десятки мітингувальників. Батьки і діти з Раковця на чолі з сільським головою вимагають закінчити будівництво нової школи. Люди хочуть місцевих чиновників і депутатів відправити на тиждень “на курорт” – в 185-річну аварійну стару школу, яка розвалюється на очах.

Вже не перший рік мешканці села мітингують. Періодично раківчани приїжджають на сесію і вже кілька років зривають початок навчального року. Цьогоріч 1 вересня батьки знову не пустили дітей до школи. Після канікул “саботаж” продовжився – учні знову не ходять на навчання. Батьки кажуть, що їм увірвався терпець – чиновники не виконують свої зобов’язання. Новий НВК будують сьомий рік, а діти тим часом вчаться хто в дитячому садочку, хто в старих глиняних будівлях позаминулого століття. Загалом в аварійній школі навчається 220 дітей, пишуть Версії.

“Нам вже страшно дітей пускати до школи – то стеля паде, то інші притрафунки трапляються. Ми просимо їх помінятися місцями з нами на один тиждень. Ми заплатимо і автобус, якщо треба буде. Хай вони відчують, як там нашим дітям. Можливо тоді щось зміниться”, – кажуть раківчани.

Діти нарікають, що їм дуже важко і незручно навчатися в холодних приміщеннях.

“Ми в куртках і шапках сидимо, в рукавицях пишемо і їмо в куртках. Нам холодно”, – каже маленька мітингувальниця з Раківця.

Помітно, що батьки готувались до мітингу заздалегідь, приїхали під адмінбудинок з транспарантами “Ганьба владі за втрачене здоров’я наших дітей”, “Освітній реформі – належні умови для втілення”, “Досить брехати – давайте будувати!”, “Ми не можемо навчатися в жахливих умовах” та ін.

Також люди підготували звернення, в якому вимагають від місцевої влади конкретних і рішучих дій для забезпечення будівництва Раковецького НВК.

Читайте також  Ігор Смаль про конфлікт в 13-й школі: Колектив та учні не відчують жодних змін (відео)

“На сьогодні всі обіцянки до кінця не виконані. У вересні нам обіцяли до 1 жовтня цього року завершити будівництво 3-го поверху і встановити перекриття – не виконано. У жовтні нам обіцяли до кінця листопада покласти верх на основному корпусі. На сьогодні не встановлено навіть перекриття”, – йдеться у зверненні.

В результаті з представниками громади зустрілись заступники голови Івано-Франківської облдержадміністрації Марія Савка та Ігор Пасічняк. Вони пообіцяли людям вирішити проблемну ситуацію, зокрема розпрощатись з недобросовісним підрядником. За словами чиновників вже знайшли субпідрядника, який до кінця року перекриє головний корпус.

Проте цього раківчанам недостатньо. Люди вимагають, виділити додаткові кошти для завершення будівництва НВК вже в наступному році, розпочати будівництва спортзалу та їдальні та посилити контроль за якістю робіт.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.