ДФС озвучила приголомшливу статистику щодо ввезення до України авто на “євробляхах”

За даними фіскалів, від початку року до України ввезли майже мільйон авто з іноземною реєстрацією.

Майже чверть мільйона авто “на євробляхах” їздять Україною незаконно.

Про це повідомили у прес-центрі Державної фіскальної служби України.

“За 10 місяців поточного року в Україну було ввезено 865 тис. транспортних засобів з іноземною реєстрацією. З них майже 681,6 тис. авто ввезено у режимі “транзиту” та майже 183,4 тис. автомобілів – у режимі “тимчасового ввезення”, – йдеться у повідомленні.

В Україні посилилася боротьба проти власників авто на єврономерах

До того ж фіскали наголосили, що станом на 1 листопада 2017 року на території України загалом перебуває понад 383,3 тис. транспортних засобів з іноземною реєстрацією, серед них із порушенням терміну – майже 236,6 тис. автомобілів.

“Із ввезених в режимі “транзиту” 100,8 тис. авто, понад 67 тис. перебувають на території України з порушенням терміну. Із понад 282,5 тис. транспортних засобів, ввезених в режимі “тимчасового ввезення”, майже 169,5 тис. – із порушенням терміну”, – додали у відомстві.

Окремо у ДФС назвали топ-5 країн Євросоюзу, з яких найчастіше завозять авто на “євробляхах”:

  • Польща – 118 тис. авто;
  • Литва – 54,7 тис.;
  • Німеччина – 19,9 тис.;
  • Чехія –14,2 тис.;
  • Болгарія – 12,4 тис.

“Протягом січня-жовтня 2017 року митниками було складено 17,9 тис. протоколів про порушення митних правил при ввезенні автомобілів, за результатами яких порушникам нараховано 127,7 млн грн штрафів”, – резюмували у фіскальній службі.

Нагадаємо, на початку вересня власники автомобілів з єврономерами проводили акції протесту в центрі Києва, вимагаючи від уряду знизити ціну на розмитнення автомобіля і не чинити тиск на власників транспортних засобів з єврономерами.

Читайте також  "Таємнича хвороба у дітей інтригує, до локдауну залишилося рівно стільки часу": лікар про штам "Омікрон" і червоні зони

Станом на 1 листопада на українській митниці очікують подальшої долі понад 59 тис. транспортних засобів, 44,6 тис. з яких перебувають у режимі тимчасового ввезення.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.