ТЕРМІНОВО! Російські ракети знищили український аеропорт

Агресор використав тактичні ракети “Точка”

Луганський аеропорт знищили ракети, випущені з боку Росії. Про це розповів заступник міністра юстиції України – уповноважений у справах Європейського суду з прав людини Іван Ліщина.

За його словами, Мін’юст в рамках справ в ЄСПЛ продовжує збирати докази участі Росії в бойових діях на Донбасі.

“Пам’ятайте, влітку 2014 року з’явилися чутки, що луганський аеропорт обстріляли тактичною ядерною зброєю? Цього, звичайно, не було. Але наша прикордонна служба зафіксувала обстріли тактичними ракетами” Точка “з боку Росії. Запуски з тієї території. Рознесли весь аеропорт”, – сказав Ліщина в інтерв’ю газеті “Факти”.

Нагадаємо, що 1 вересня 2014 року сили АТО покинули аеропорт Луганська через постійні обстріли. 2 вересня 2014 року в Раді нацбезпеки і оборони повідомляли, що українські військові підірвали злітно-посадкову смугу аеропорту, коли відступали.

Екс-міністр оборони України Валерій Гелетей у вересні 2014 року заявляв, що під час штурму луганського аеропорту російські війська застосували в тому числі самохідні міномети “Тюльпан”. Особливістю цієї зброї, за його словами, є те, що крім фугасних і активно-реактивних мін самохідний міномет може вести вогонь надмалими ядерними боєприпасами потужністю менше однієї кілотонни.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.