Мобільний додаток для контрацепції визнано альтернативою презервативам

Додаток Natural Cycles визнано в Євросоюзі таким же ефективним способом захисту від небажаної вагітності, як таблетки і презервативи.

 

У лютому 2017 року мобільний додаток Natural Cycles офіційно визнали методом контрацепції – його схвалив Департамент охорони здоров’я Німеччини. А тепер стартап отримав 30 мільйонів доларів від компаній EQT Venture, Sunstone, e.ventures і Bonnier Growth Media на подальший розвиток, передає Ukr.Media.

Суть методу полягає в тому, що жінки щодня вимірюють базальну температуру і вносять дані в додаток. Під час овуляції високий рівень прогестерону збільшують температуру тіла майже на півградуса за Цельсієм. Natural Cycles за допомогою алгоритмів аналізує місячний цикл, а потім показує на екрані смартфона, в які дні ризик завагітніти мінімальний і можна займатися незахищеним сексом. І зазначає червоним “фертильне вікно” – дні, коли яйцеклітина готова до запліднення і потрібні додаткові способи контрацепції.

 

При правильному використанні цей метод гарантує 93% ефективності. Статистика заснована на клінічних дослідженнях, в яких брало участь 22 785 жінок. Сьогодні додатком користуються 500 000 жінок в 161 країні світу. Можна купити підписку на місяць за 10 доларів або на рік за 80 доларів. Natural Cycles сертифікований в Євросоюзі і тепер чекає схвалення FDA в США.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.