В Івано-Франківську ніяк не можуть розпочати будівництво нового моста на Пасічну

В Івано-Франківську готуються розпочинати будівництва нового моста на Пасічну.

Про це під час оперативної наради повідомив начальник УКБ Роман Галіпчак, інформує кореспондент Фіртки.

За його словами, наразі на об’єкт завозять техніку. Вага лише одного крана 63 тонни.

“Дивіться, щоб всі документи були в порядку. Вам це будівництво надовго запам’ятається зважаючи на те, що вже були обшуки”, – зазначив міський голова Руслан Марцінків.

Нагадаємо, переможцем аукціону стала київська фірма «Мостобудівельний загін №112», яка запропонувала ціну в 120 мільйонів грн. Її пов’язують з екс-регіоналом Продивусом. Під час Євромайдану Продивус підтримував політику Віктора Януковича і голосував за «диктаторські закони», а згодом передбачливо вийшов з фракції “Партії регіонів”. До нового складу парламенту в 2014 році балотуватися не став.

За попередніми даними, спорудження цього об’єкта планують завершити до вересня 2019 року. Будівельні роботи запланували у три етапи: будівництво транспортної розв’язки на Надрічній; будівництво вулиці Хіміків; зведення самого моста.

Нещодавно голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації підписав розпорядження “Про затвердження проектної документації на будівництво моста через річку Бистриця Солотвинська та транспортної розв’язки в районі вул. Хіміків – Надрічна в Івано-Франківську”.Як йдеться у розпорядженні, документацію розробляла фірма “Львівський будівельний холдинг”. Згідно документу, довжина моста складе 324 метри. На мості передбачено дві смуги руху по 3,75 метри кожна. Тривалість будівництва – 25 місяців.

Сама ж проектно-кошторисна документація будівництва моста коштувала Франківську 602,9 тис грн., ще 97,6 тис. заплатили за експертизу проекту.

А тим часом франківці вже обрали для мосту назву. Для цього на сайті міської ради створили спеціальне голосування. Понад 50 % опитаних підтримали назву – «Галицький».

Нагадаємо, для початку будівельних робіт місто має 50 млн гривень. Камінь під будівництво нового моста заклали ще у травні минулого року.

Читайте також  Воєнком змушував солдат будувати маєток: відомо про його подальшу долю

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.