“Я б плюнув полякам в пику і по всьому…”: Як реагують українці на резонансні заяви польської влади

Польща почала провокувати та різко висловлюватись в адресу України.

Не так давно, син Романа Шухевича, Юрій Шухевич, давав коментар скандальній заяві Вітольда Вищиковського, який сказав, що Польща буде блокувати вступ України в Євросоюзу, якщо Україна не почне вирішувати історичні питання та жити цивілізовано. Тоді Шухевич все чітко розклав по поличках розповівши про “Волинь в 30 роках” та геноцид українців. Політик пояснив бажання Польщі бути партнерами для вигідних на них умовах, додавши що під дудку поляків Україна танцювати не буде, і що українці самі вирішуватимуть хто в їхній країні був героєм, а хто ні. Вихід з ситуації він пояснив радикально:

“Вихід? Знаєте що? Я б плюнув полякам в пику і по всьому. Тому що через те, що ми прогинаємося перед кожним голодранцем, то ми так і виглядаємо. А що в Москві скажуть, а у Варшаві що скажуть, а в Берліні що скажуть, а в Брюсселі що скажуть? Зрештою, а в Києві що скажуть? А в Києві нічого не будуть говорити, тому що бояться, як перелякана миша, яка не знає куди подітися”,

Тоді ж цей маленький скандал не розвивався, проте приводів вже було багато, особливо ставлення польських прикордонників до українців, не одноразово Корупція.Інфо повідомляла про те, як не пропускають без всяких підстав через кордон, або ж до людей перевізники ставляться по хамські, та й у самій Польщі наростає напруження, вбивства та побиття українців, їхнє зникнення. Тиждень тому, віце – консул Марек Запур, на зустрічі, за круглим столом назвав Львів польським містом, все б нічого, але це чули всі, натомість опісля він дав коментар-оправдання, а ось декілька днів тому в День незалежності Польщі у Варшаві був марш націоналістів, який закінчився арештами та бійками, адже радикально спрямована молодь налаштована рішуче проти України. Отож що залишається робити нашій владі? Примирливо мовчати та погоджуватись зі всім що нам говорять? Чи зробити так, як радив пан Шухевич?

Читайте також  Незряча, 62-річна жінка з Луцька, зв’язала та передала захисникам понад 2000 пар рукавиць

В соціальних мережах емоційно обговорюється тема і більшість українців втомились від звинувачень Польщі, а заробітчани розповідають реальне ставлення деяких поляків до працівників з України. Порошенко ж натомість ініціював проведення надзвичайного засідання Консультаційного комітету, де будуть вирішуватись ці питання. Надіємось, що скандальні заяви не переростуть в більші конфлікти, а наша українська історія залишиться на своєму місці. Адже втомились. Українці від цього втомились.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.