Не дають навіть теплого одягу: Дружина військового, який не вийшов з “дебальцевського котла” розповіла про утримання бранців у “ДНР”

Полонені українські військові, яких утримують бойовики “ДНР”, позбавлені медичної допомоги та теплого одягу, отримали хронічні хвороби та позбавлені контактів зі зовнішнім світом. Про умови утримання військових полонених розповіла дружина одного з полонених Катерина Глондар в інтерв’ю Gazeta.ua, передають Патріоти України.

Її чоловік – Сергій, старшина 3-го окремого полку Збройних сил України, що дислокується в Кропивницькому. Сергій Глондар більше 3 років перебуває в полоні донецьких терористів. Його захопили в полон під час виходу з “дебальцевського котла”.

За словами дружини, від волонтерів їй стало відомо, що у чоловіка почалися проблеми зі слухом, він періодично перестає чути. Однак його не лікують. Щодо режиму утримання Катерина розповіла, що військових утримують в камерах по чотири особи. Вони мають 2 години на день прогулянки у дворі, де заґратоване небо.
Також у полонених немає одягу по сезону. За словами Глондар, її чоловік у листі попросив надіслати йому їжу та теплий одяг, однак їх вміст не доходить до бранців.

“Наші посилки до них не доходять – по дорозі до колонії їх розпатрошують бойовики. Недавно вислала 15 кілограмів продуктів і речей. Сергій потім у листі написав, що від цієї посилки отримав шкарпетки й зубну щітку”, – розповіла Глондар. Також вона зазначила, що полонені вкрай обмежені у спілкуванні з рідними, дехто не знає про смерть мами, чи про народження другої доньки.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.