Прикарпатський рецидивіст, відбуваючи покарання у колонії, жорстоко убив свого співкамерника

Прикарпатський рецидивіст, відбуваючи покарання у колонії, жорстоко убив свого співкамерника.

У Катеринівській виправній колонії, що на Рівненщині, сталося вбивство. Наглядачі того дня на прогулянковому дворику установи близько 23 години знайшли тіло одного з засуджених з явними тілесними ушкодженнями.

На місце події прибула слідчо-оперативна група Сарненського відділу та Головного управління поліції, а також спеціалісти Рівненського НДЕКЦ. Під час поверхневого огляду тіла у загиблого виявили численні травми по всьому тілу, йдеться на сайті “Rivne media”.

Загиблим виявився 48-річний мешканець села Глушиця Сарненського району Рівненської області, неодноразово раніше судимий, який з вересня 2009 року відбував у колонії покарання за скоєння вбивства. Утім, із визначених судом дванадцяти, відсидів лише сім.

Слідчі встановили, що життя чоловіка позбавив 42-річний співкамерник, житель Івано-Франківської області. У результаті конфлікту, який виник через заборговані гроші та непристойні звинувачення на його адресу, він наніс численні ушкодження загиблому. За результатами судово-медичної експертизи, смерть 48-річного чоловіка настала внаслідок важкої закритої тупої травми шиї.

Підозрюваний в умисному вбивстві відбував покарання за скоєння крадіжок із проникненням у приміщення. Крім того, чоловік майже десять разів перебував на лаві підсудних за вчинення майнових злочинів, за що загалом відсидів майже 22 роки.

За фактом умисного вбивства поліцейські розпочали досудове розслідування за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України. На судовому ж засіданні обвинувачений не визнавав своєї вини та відмовився надавати покази, що розцінювалося судом як спосіб захисту від кримінальної відповідальності за особливо тяжкий злочин. Утім, за результатами проведених слідчих дій і експертиз було зібрано достатньо доказів для доведення вини засудженого.

За скоєний злочин суд призначив жителю Прикарпаття покарання у виді позбавлення волі на дев’ять років та шість місяців. Крім того, до цього строку було додану невідбуту частину покарання, що в загальному становить десять років. Утім, сторона обвинувачення на винесений вирок подала апеляцію. Тепер суд вищої інстанції виноситиме остаточний вердикт за вчинене подвійне вбивство.

Читайте також  Франківського “гоп-стопника” кинули у в’язницю на сім років

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.