“Я потрапила відразу на кілька «атракціонів небаченої щедрості»…”: Як обманюють у супермаркетах. Стосується кожного!

Обережно! Обман в супермаркетах: за пару тижнів я потрапила відразу на кілька «атракціонів небаченої щедрості», пише користувач соцмережі, передає Корупція.Інфо

Обман в супермаркетах – не новина. Але випадки, які називаються співробітниками «переоцінкою» значно почастішали.

І тепер побачити різницю в чеку від декількох копійок до сотень гривень – буденність, від якої може врятувати тільки ваша уважність і вміння відстоювати свої права. А ви в праві купити товар за ціною, вказаною на ціннику.

Буквально за декілька тижнів я потрапила відразу на кілька «атракціонів небаченої щедрості» від «Варус». Акційний товар пробився на касі за первісною, більшою ціною.

В одному випадку я б втратила на товарі майже 5 грн (баночка з помідорами коштувала 24,79 замість 19,99. Знижка, зазначена в чеку, відноситься до програми лояльності і не має ніякого відношення до акції), у другому – 40 грн (ікра коштувала 205 замість 165). Просто тому, що була переоцінка.

Але, знаючи свої права, ви можете попросити адміністратора продати вам товар за вказаною на ціннику ціною. Якщо вам відмовляють – просите книгу скарг і пишіть відгук. А також звертайтеся в товариство захисту прав споживачів. Їх телефон повинен бути зазначений в куточку споживача.
У «Варусі» зазвичай без проблем віддають товар за ціною, вказаною на ціннику.

 

Але, схожим  “грішать” і інші маркети. Так, наприклад, нещодавно в «Сільпо» покупець мало не втратив 6,5 грн. Ось як він описав свою пригоду:

– Про те, як Сільпо піклується про моє здорове харчування, або перевіряйте ціну товару на ціннику і в чеку.

Зверніть увагу на Ціну «Тістечко заварне вершкове»: на товарі вказано 21,47 (за кілограм – 49,94), а в чеку Вже 27,92 (64,94 за кілограм). Пояснення цього феномену від адміністратора: «пєрєоценка». Моє запитання: «Переоцінка чого? Своєї уседозволеності? », Звісно, ​​залишилось без ВІДПОВІДІ. Від Пропозиції повернути товар я не відмовився, навряд чи ці тістечка мені б смакували. Вибачення від адміністратора за незручності я прийняв, але неприємний осад всеодно залишився. А може то я все ще хочу чогось солодкого!)

І НЕ відомо, це Прикрий випадок, чи сплановані «розводи» покупців, тому від нині буду перевіряті чеки.

Не відстає від вищезазначених маркетів і «АТБ». Не буду описувати ситуацію з подвійним пробиванням одного товару. Тут, швидше за все, винен людський фактор. Але по цінниках також є питання. Не завжди вони відповідають вказаній ціні. Так сталося з дівчиною, якій на касі шоколадки пробили дорожче вказаної ціни. Правда, без проблем повернули 4 грн.

У АТБ є ще одна перевага. Якщо ви потрапите на прострочений товар, вам повернуть його трикратну вартість.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.