Франківська викладачка пройшла міжнародне стажування у США (ФОТО)

Впродовж 21 жовтня-9 листопада 2017 викладачка Прикарпатського університету Світлана Кропельницька пройшла міжнародне стажування в Сполучених Штатах Америки за спеціальною американською програмою SABIT «Регіональний економічний розвиток».

Фінансує програму Міністерством торгівлі США. Світлана Кропельницька була обрана з-поміж 250 кандидатів на програму з 7-ми країн Євразії на основі суворих процедур скринінгу SABIT, що включав оцінку досвіду, освіти, відповідей на конкретні галузеві питання про інтереси та цілі навчальної програми, професійні рекомендації та представлення в інтерв’ю, проведеному персоналом SABIT, інформує прес-служба Прикарпатського національного університету.

Програма стажування, за словами доцентки Кропельницької, була дуже насиченою, цікавою і корисною з точки зору як професійного, так і світоглядного розвитку. У рамках програми учасники стажування побували в 3-ьох штатах США, а саме: Вірджинія, Каліфорнія та Мічіган. Основна частина стажування проходила у Вашингтоні. Серед інституцій, установ, компаній, які були включені у програму візитів, – приватні та публічні університети, коледжі, бізнес-інкубатори, акселератори, місцеві, регіональні, державні органи влади, суб’єкти малого та середнього бізнесу, торгово-промислові палати тощо.

Структура програми стажування, на думку Світлани Кропельницької, була комплексною і високопрофесійною, поєднувала як наукову, так і фахову економічну складову, що сприяло кращому засвоєнню знань при поєднанні з практичними навиками та здобутті компетентностей.

Особливо доцентка відзначила роль університетів в американському освітньо-професійному просторі. Усі чотири основні університети, які відвідала група під час стажування – University of Southern California, California State University, Michigan State University, Macomb-Oakland University – це потужні ядра екосистем, без яких не розвивається економіка жодного штату.

Результатами успішно пройденого стажування стали не тільки отримання нових знань та практичних навиків в освітньо-економічній сфері, сертифікату, але й попередні домовленості щодо потенційної співпраці з California State University щодо обміну викладачами і студентами, стажування у інноваційному бізнес-інкубаторі університету тощо; з Center for Community&Economic Development of Michigan State University (Lancing) щодо обміну досвідом зі створення центру економічного розвитку в університеті; з Networks Northwest (Traverse City) щодо консалтингу зі стимулювання розвитку кластерів, реалізації кластерних проектів, з Economic Development Department (City of Long Beach) – стратегічного планування розвитку.

Читайте також  На Івано-Франківщині школяр створив та поширив у соцмережі фото оголеної вчительки

На переконання кандидатки економічних наук, доцентки кафедри фінансів економічного факультету Світлани Кропельницької, за такими видами міжнародних стажувань майбутнє. Імплементація здобутих знань, адаптація кращих практик, безумовно, сприятимуть розвитку української освітньої, наукової, професійної сфер та економіки в цілому.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.