Скандал з Фаріон: «Тим, хто не знає української – не давати роботи і освіти!»

Журналіст Дмитро Гордон і відома своєю радикальною мовною позицією екс-нардеп від “Свободи” Ірина Фаріон влаштували словесну суперечку в прямому ефірі телеканалу 112 Україна через пропозиції останньої не давати роботу і освіту тим, хто не говорить українською.

Так, Фаріон заявила, що ті, хто не знає і не розмовляє українською мовою, нібито порушують 10 статтю Конституції України:

«Мова – це не щось зі сфери смаків, це – категорія влади. Чия мова – того й влада! Українська держава стане незалежною тільки тоді, коли українська мова буде переважати на кожному кроці! Робити це потрібно жорстко і безапеляційно: роботу не дати, освіту не дати – і заспівають відразу ж на наступний день! Якщо ти живеш на цій землі, якого біса, ти не говориш на її мові?»

Фаріон зазначила, що добути роботу або освіту, не знаючи державної мови тієї чи іншої країни, неможливо ніде в світі.

Після цього Гордон заявив, що виступає за те, щоб єдиною державною мовою була українська і депутати виступали виключно на ній, при цьому в звичайному житті необхідно давати людям можливість говорити на будь-якій мові.

Гордон заявив, що вважає, що багато в чому через Фаріон і людей з такою ж позицією Україна втратила Крим і частину Донбасу. Журналіст, закликавши Фаріон пройти детектор брехні на предмет її вербування ФСБ, на що та погодилася і заявила, що завдяки таким людям, як вона, Україна досі існує заявив:

«Тому, слухаючи вас, я приходжу до думки, що ви – або агент Кремля, або психічно хвора».


Також вона порадила Гордону терміново полікуватися від “рабської залежності”.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.