Декілька порад, як правильно випрати пуховик у пральній машинці

З початком холодів та першим снігом всі переходять на більш теплий верхній одяг – пуховик. Проте, не всі знають, як правильно підготувати, випрати, висушити пуховик і не залишитися напередодні зимових холодів без верхнього одягу.

Декілька порад:

Перед пранням слід уважно прочитати ярличок на пуховику. Якщо там є значок, що дозволяє правити в машині – можна розпочинати приготування. Якщо ж дозволене лише ручне прання – краще не ризикувати, щоб не зіпсувати річ.

Як підготувати пуховик до прання в пральній машинці

Потрібно придбати засіб для прання пуховики (від звичайного порошку можуть залишитися розводи) та кульки, які не дозволять пуху збитися під час прання. Їх можна замінити на звичайні тенісі м’ячі – вам знадобиться 4-8 таких м’ячів.

Перед пранням, потрібно обробити спеціальним засобом наявні на куртці плями, щоб вони краще відіпралися. Застебніть блискавку і ґудзики, перевірте усі кишені.

І не забудьте пуховик вивернутим навиворіт (вивернути назад куртку потрібно вже після остаточної сушки).

Який режим вибрати для прання пуховика

У багатьох пральних машинках є спеціальні режими, які дозволяють прати саме пуховики. Якщо ж у вас немає такої функції – вибирайте режим делікатного прання: для шовку або вовняного одягу.Температура води повинна становити 30 градусів.

Також увімкніть режим додаткового полоскання. А от віджим вимкніть, адже це може принести шкоду куртці у вигляді збитого наповнювача.

Як правильно сушити пуховик

Спочатку, необхідно вивернути кишені і розстебнути блискавку та ґудзики, а також розгладити куртку руками. Не варто сушити пуховик на батареї або феном. Пуховик має висохнути на вішалці самостійно.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.